Ambalajlı suya sıkı takip

Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, şehirde çok sayıda ambalajlı su firması olduğunu belirterek, denetimlerini titizlikle sürdürdüklerini söyledi.

Ambalajlı suya sıkı takip

Akan, ambalajlı su denetimleri ile ilgili yaptığı açıklamada, Bursa’da 6 adet doğal mineralli su, 19 adet doğal kaynak suyu, 1 adet de içme suyu üretiyi yapan toplam 26 işletmenin bulunduğu kaydetti. Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ruhsat verilen kaynak ve mineralli su firmalarına yılda yaklaşık 200 denetim yapıldığını ifade eden Akan, ”Denetimlerde saptanan eksiklikler, Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmeliklerde belirtilen süre zarfında tamamlanmakta, aksi takdirde yasal işlemler yapılarak firmaların yüksek kalite standartlarında çalışması sağlanmaktadır” dedi.

YILDA 1.600 NUMUNE

Su firmalarının mevcut kaynaklarına ilave etmek istedikleri her yeni su kaynağı için Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şubesi tarafından inceleme heyeti oluşturulduğunu dile getiren Dr. Akan, şöyle devam etti: “Heyet yetkilileri firmalarda incelemeler yaparak, numuneler almakta ve uygun görülenlerin imlasına izin vermektedir. Bursa’da doğal kaynak suları ve mineralli sular ile ilgili yılda ortalama bin 600 civarında numune alınmaktadır. Şehrimiz, ülkemizdeki fazla sayıda su firmasının olduğu illerin başında geliyor ve bu sebeple Müdürlüğümüz tarafından yapılan denetim sayıları diğer birçok ile nazaran daha fazla sayıda gerçekleşiyor. Denetimlerimizi titizlikle sürdürüyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X