Ambargonun kalkması mobilyacıları umutlandırdı

Mobilya Sanayicileri ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, İran’a ambargonun kalkmasının mobilya sektörünü olumlu etkileyeceğini söyledi.

Ambargonun kalkması mobilyacıları umutlandırdı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı da olan Güleç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İran’ın mobilyacılar için önemli bir pazar olduğuna dikkati çekti.

Güleç, Türk mobilyasının İran’da marka olduğunu vurgulayarak, “Gerçekten İran bizim için önemli bir pazar ve İran’da Türk mobilyası bir marka. Türkiye’de üretilmiş bir mobilya İran’ın en lüks semtlerinde, en büyük mega projelerinde kullanılıyor. Havaalanından tutun bütün 5 yıldızlı otellerde Türk mobilyası tercih ediliyor. Tüketici İran halkı zaten Türkiye’de üretilen mobilyalara büyük değer veriyor.” diye konuştu.

“Ambargo, daha fazla ticaret yapmamızın önünde engeldi”

Mobilyacılar olarak ambargoya rağmen hiç bu bölgeye kör kalmadıklarını ve her zaman gittiklerini dile getiren Güleç, şunları söyledi:

“Biz özellikle tercihli ticaret anlaşmasıyla beraber Sayın Bakanımızla beraber gittik ve mobilya bu tercihli ticaret anlaşmasının içine girdi. Daha sonraki yapılan çalışmalarla biz bu pazara hep yoğunlaştık ama maalesef gümrük oranlarının yükselmesi ve tabii bu ambargo bizim oraya daha fazla ticaret yapmamızın önünde bir engeldi.”

“Memnuniyet verici bir hadise”

Güleç, 2015’in Aralık ayında bütün mobilyacıları bir araya getirdiklerini, mobilya ve gıda sektörü olarak İran’a çok üst düzey bir ziyaret yaptıklarını hatırlatarak, İran Ekonomi Bakan Yardımcısı ve Tahran Ticaret Odası Başkanı ile görüştüklerini söyledi.

Bu görüşmelerde, Türk mobilyasının onlar için ne kadar önemli olduğunu, özellikle gümrük engelinin kaldırılması gerektiğini vurguladıklarını anlatan Güleç, “Şimdi çok memnuniyet verici bir hadiseyle 26-31 Ocak’taki İstanbul Mobilya Fuarı’na çok sayıda İranlı müşterimiz geldi. Potansiyel müşterimiz çok geldi. İranlı mimarlar çok geldi. Bu ne demektir? Bu, inşallah 2016’da İran ile daha fazla mobilya ihracatı demektir.” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X