Amerikalı profesör: Doğal tarıma başladık

Amerika Southern Tarım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adell Brown, beraberindeki heyetle birlikte ziyaret ettiği İznik Belediye Başkanı Osman Sargın`a, Amerika`daki tarım uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Amerikalı profesör: Doğal tarıma başladık
HAYRİ ŞEN
 
Prof. Brown, ‘Biz Amerika’da aynı yıl içerisinde tarla üzerinde farklı ürünler ekeriz. Bir bitki topraktan ne alıyorsa sonrasındaki bitki de onu veriyor, birbirini tamamlıyorlar. Amerika’da mümkün olduğunca doğal tarıma başladık. İlaç kullanmadan doğal yollarla bakterilerden kurtulma yoluna giriyoruz. Bu yörede böceklerin sevdiği ne varsa artık o bitkileri tarlanın etrafına dikiyoruz. Böceklere yiyebilecekleri bir şeyler temin ediyoruz. Şimdi bu hastalıklara ve böceklere karşılıklı dayanıklı türler yetiştirilmesi ile ilgili araştırmalar yapılıyor’ dedi.
 
BÖLGESEL DÜZENLEME
 
İznik, İstanbul ve çevresinin tarım ambarının merkezi olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Osman Sargın ise ilçe halkının yüzde 80’ninin tarımla geçindiğini ve tarımla ilgili yapılması gerekenlerin gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.
 
İlçede tarım çeşitliliğinin çok fazla olduğunu vurgulayan Sargın, “Tropikal iklim meyveleri hariç her şey yetişiyor. Yılın 11 ayında her çeşit meyve yetişen bu verimli topraklarda bilim ve teknolojik veri ve teknikler uygulanarak 1 yerine 3 alabilmeliyiz. Biz diyoruz ki, bölgesel çalışalım. Çiftçilerimizin para kazanabilmesi için hem maliyetin düşmesi, hem de ihracatın artması lazım’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X