Amerikan dizisinde Osmanlı’ya ağır hakaretler

ABD’de yayınlanan Da Vinci Demons (Da Vinci’nin Şeytanları) dizisinin yeni bölümünde Osmanlı’ya ağır hakaretler yer aldı.

Amerikan dizisinde Osmanlı’ya ağır hakaretler

Da Vinci Demons’un 3. sezonu Türkiye’de önceki gece yayınlandı. Yeni sezonun ilk bölümlerinde İkinci Bayezid’in yaptığı Napoli kuşatması ele alındı.

 

Dizide Osmanlı İmparatorluğu’nun kullandığı silahların daha önceki bölümlerde ‘Türk’ adıyla geçen birinin Leonardo da Vinci’nin tasarımlarından çalıp Türklere verildiği iddia edildi.

 

Dizide yer yer Osmanlı askerleri için kafirler denirken, kalenin içine giren Türk askerlerinin yaşlıları öldüğünü, kadınlara tecavüz ettiğinden bahsediliyor.

 

Floransa’nın önde gelen Medici Ailesi’nden bir yönetici ”Türklerle anlaşalım. Onlar Allah’sız ve kâfir olsalar da parayla satın alınabilirler” şeklinde konuşuyor.

 

Dizideki saygısızlıklar bununla da bitmiyor. Şehrin fethinden sonra İkinci Bayezid, erkekleri bir tepeye götürüp zorla Müslüman yapmaya çalışıyor, olmayanların ise kafasını kesiyor.

 

Da Vinci Demons’un bir önceki sezonunda ise Eflâk Voyvodası Üçüncü Vlad’ın ”Tanrı’nın insanlığın başına açtığı bir sürü sorun vardır; depremler, volkanlar, salgınlar ve kanserler. Ama bunlardan daha kötüsü başımıza Türkleri ve Tatarları salmış”demesi dikkat çekmişti.

 

Daha önce de Sultan İkinci Bayezid’in konuştuğu bozuk Türkçe eleştirilere konu olmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X