Amerikan işgali uyarısı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Avrupa Birliği (AB) ile ABD arasındaki Transatlantik Ticaret ve Yatırım Anlaşması’nda (TTIP) Türkiye’nin dışarıda bırakılmaması gerektiğini belirterek, ‘Aksi halde ekonomik anlamda Amerikan işgali olur’ dedi.

Amerikan işgali uyarısı

Anlaşmanın Türkiye’yi olumsuz etkileyeceğini ifade eden Zeybekci, ‘Kendilerinin anlayacağı dilden konuşuyoruz. Türkiye’nin dışarıda bırakıldığı anlaşma ticari olarak Amerikan işgali anlamına gelir. Gümrük Birliğini askıya alırız’ dedi.

ÇİN MALINA YAKIN TAKİP

Zeybekci, TÜrkiye’nin Rusya, İran gibi ülkelere enerji ihtiyacı nedeniyle bağımlı olduğunu, ancak Çin’e bağımlı olmadığını ve bu ülkeye karşı ticaret açığını indirebileceklerini de açıkladı. Bu nedenle, Çin mallarını yakından takip ettiklerini ve önlemler aldıklarını dile getiren Zeybekci, bu konuda şu örneği verdi: ‘Tedbir aldık. Maliyetleri artırdık. Çin’den ayakkabı ithalatını yarı yarıya indirdik.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X