Amerikan medyası çifte standart uyguluyor

İslami Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu ABD’de 3 Müslüman gencin öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada, Amerikan medyasının Müslümanlara yönelik saldırılar konusunda ‘çifte standart’ uyguladığını ifade etti.

Amerikan medyası çifte standart uyguluyor

İslami Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu (ISESCO), ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde 3 Müslüman gencin öldürülmesini kınadı.

İslam İşbirliği Teşkilatı’na (İİT) bağlı olarak faaliyet yürüten ISESCO’dan yapılan yazılı açıklamada, “ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde 3 Müslüman gencin Amerikalı aşırı ırkçı tarafından öldürülmesi iğrenç bir suçtur. Aşırılıktan dolayı işlenen bu cinayeti kınıyoruz. Amerikan medyası bu suçu görmezden gelerek, Müslümanlara yönelik işlenen bu tür saldırılar konusunda ‘çifte standart’ uygulamaktadır” ifadelerine yer verildi.

ABD ve Avrupa’da, dini ve kültürel hakların korunması için “İslamofobiyi” suç kabul eden bir yasanın çıkarılması gerektiğine işaret edilen açıklamada, ABD’den bu saldırıyı kınaması ve gereken cezayı vermesi konusunda çağrıda bulunuldu.

Açıklamada, “Amerikan medyası, Müslüman olmayanlara yönelik bu tür saldırılar gerçekleştiğinde büyük yankı uyandırırken, söz konusu saldırı Müslümanlara olunca gereken en az önemi dahi göstermemektedir” denildi.

Kuzey Carolina eyaletinde önceki gün, diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat (23), eşi Yusor Muhammed Ebu Salha (21) ve baldızı Razan Muhammed (19), Chapel Hill kasabasındaki Kuzey Carolina Üniversitesi kampüsünde başlarına ateş edilerek öldürülmüştü.

Polis, cinayetin sebebine ilişkin otoparkla ilgili bir komşu anlaşmazlığı ihtimali üzerinde dururken, teslim olan katil zanlısı Craig Stephen Hicks’in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda kendini “ateist” olarak tanımlaması ve din karşıtı söylemlerde bulunması ise olayın, kurbanların Müslüman kimlikleri nedeniyle gerçekleşmiş olabileceği şüphelerini doğurduğu belirtilmişti.

İslam İşbirliği Teşkilatı’na (İİT) bağlı olarak 1978’de kurulan ISESCO’nun merkezi Fas’ta bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X