Amirinden polise: Sık ulan sık

Gaziantep’de yeni yapılan Karataş Sanayi Sitesi’nde dükkan alamadıkları iddiasıyla Şahinbey Belediyesi önünde toplanarak valiliğe yürümek isteyen esnafa polis biber gazıyla müdahale etti, 1 kişi gözaltına alındı.

Amirinden polise: Sık ulan sık

Esnafa gaz sıkmak istemeyen bir polis memuruna amirleri tarafından ‘sık lan sık’ diyerek zorla gaz sıktırılması tepki çekti. Bu sırada bir amirin, o polis memurunun ensesine vurduğu görüldü.

1 kişinin gözaltına alındığı müdahalenin ardından kalabalıktan bazıları dağılırken, bazıları ise yürüyüşü sürdürdü. Polis, valilik ve belediye önünde güvenlik önlemi aldı. 

Haklarını aradıklarını söyleyen esnaftan Uğur Delihan ‘Biz de herkesin aldığı gibi dükkan almak istiyoruz. Şu an bizden yarısı peşin, geri kalan yarısını ise 2 yılda istiyorlar’ dedi. 

İşçi eyleminde olay

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı taşeron firmalarda çalışan işçilerin eyleminde olay çıktı. 

Bazı sendika ve grupların destek verdiği işçiler, Özgür Çocuk Parkı’ndan Mersin Büyükşehir Belediyesi binasına yürüyüşe geçti. 

Slogan atarak binanın bulunduğu sokağa gelen grubun önü, çevik kuvvet polisleri tarafından kesildi. Basın açıklamalarını sokağın girişinde yapmaları istenen grup, uyarılara rağmen belediyeye yürümek istedi. Yaşanan gerginlik sırasında polis, biber gazı kullandı. 

Belediye binasına yakın noktada basın açıklamasının yapıldığı sırada gruptaki bazı kişiler belediyeye doğru yeniden yürümeye başladı. Yürüyüşü engellemek isteyen polislerden biri yaralandı, fenalaşan bir kişi de arkadaşları tarafından uzaklaştırıldı. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden çıkartıldığını iddia eden taşeron işçilerden bazıları, yaklaşık 9 aydır çeşitli eylemler yaparken, bazıları da Özgür Çocuk Parkı’nda kurdukları çadırda bekliyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X