Ana haberden caz sahnesine

Caz şarkıcılığına soyunan ve ilk Bursa konserini önceki akşam 15 Eylül Kıraathanesi’nde veren ünlü haber spikeri Banu Güven, müzik yolculuğunu OLAY ÇEKİRGE’ye anlattı.

Ana haberden caz sahnesine

FOTOĞRAFLAR: FIRAT TORAMAN

ŞARKICILIK GERÇEKTEN ZORMUŞ

Güzel haber spikeri Banu Güven, 45 yaşından sonra şarkıcı olmaya karar verdi. Son 1 yıldır aldığı caz eğitimlerinden sonra sahneye çıkmaya karar veren Güven, ilk Bursa konserini de PodyumPark’taki 15 Eylül Kıraathanesi’nde verdi. Konser sonrası Olay Çekirge’ye özel açıklamalarda bulunan Güven, ‘Müzikle aslında yıllardır ilgileniyorum. Bana eğitim veren hocalarım ve çevrem sahnede olmam gerektiğini söylediler. Şu an sahnelerdeyim ancak anladım ki bu iş haber sunmaktan çok daha zormuş’ diye konuştu.

ALBÜM YAPMAK HADDİME DEĞİL

Sahnede olmaktan keyif aldığını ancak daha çok çalışması gerektiğini belirten Banu Güven, müzik kariyerini haber spikerliğiyle sürdürmeyi planlıyor. Caz solistliği yapmaya başlasa da albüm yapmayı henüz düşünmeyen Güven, ‘Bu konuda bunca usta sanatçı varken albüm yapmak benim haddime değil. Ama ilerleyen yıllarda ne olur bilemem’ diye konuştu. Güven, ‘Sahnede beni görenlerin şaşkınlıklarını ve ‘bu kızın burada ne işi var’ edasıyla kalkan kaşlarını fark edebiliyorum’ dedi.

 

Banu Güven, arkadaşımız Ünal Özbay’ın sorularını yanıtladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X