Ana kucaklarının sayısı artıyor

BUSMEK Hamitler Sosyal Yaşam Merkezi’nin alt katı, Hamitler Ana Kucağı Merkezi olarak düzenlendi.

Ana kucaklarının sayısı artıyor

Yapılan açılışa, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra Hamitler Mahalle Muhtarı Hüsamettin Aşkın ile vatandaşlar katıldı. Başkan Aktaş, gerçekleştirdiği konuşmada, ‘Sokakları canlı, mutlu şehir Bursa’ prensibi doğrultusunda sosyal hayat ve eğitim projelerine önem verdiklerini vurguladı.

370 MİNİĞE YARI ZAMANLI EĞİTİM

Süt projesiyle birlikte söz verdikleri bir diğer projenin ‘Ana kucağı’ olduğunu vurgulayan Başkan Aktaş, “Ana kucağı projemiz, 4-6 yaş arasında, anaokuluna başlayabilecek, gelişim sürecindeki çocuklar için hazırlandı. 3 Şubat tarihinde, ikinci yarıyıl okul dönemi itibariyle, 6 noktada, 370 çocuğumuza yarı zamanlı ücretsiz eğitim verilmeye başlandı” diye konuştu. Ana kucağı projesi için belirlenen 6 noktadan 5’inin Yıldırım, 1 tanesinin de Osmangazi’de olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, “Beyazıt, Arabayatağı, Yeşilyayla, Vakıf, Demetevler ve Hamitler ana kucağı merkezlerinde; sabah ve öğlen grupları olarak toplam 30 sınıfta eğitim-öğretim dönemimiz başladı. Her ana kucağında, 36 öğretmenimiz görev alıyor” şeklinde konuştu.

HEDEF: TÜM İLÇELER

Eğitime katılanlardan bedel alınmadığı gibi dönem başında ihtiyaçları olabilecek temel malzemeleri içeren setlerin de Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklara ücretsiz olarak verildiğini kaydeden Başkan Aktaş, “Ana kucaklarının sayısını, diğer ilçelerimizde de yaymayı ve daha çok çocuğumuza hizmet vermeyi düşünüyoruz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz binada, ana kucağı hizmetinden 101 öğrenci yararlanacak” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X