Anadolu Efes tarih yazdı! Avrupa’nın en büyüğü oldu…

Anadolu Efes, THY Euroleague finalinde Barcelona’yı 86-81 yenerek şampiyon oldu. Anadolu Efes, Fenerbahçe’nin ardından Euroleague’de şampiyonluğa ulaşan ikinci Türk takımı oldu.

Anadolu Efes tarih yazdı! Avrupa’nın en büyüğü oldu…

Dörtlü Final ilk maçında Rus ekibi CSKA Moskova’yı 89-86 yenen Anadolu Efes, İtalya temsilcisi AX Armani Exchange Milan’ı 84-82 mağlup eden Barcelona ile Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki en büyük kupasını kazanabilmek için mücadele verdi.

Lanxess Arena’da oynanan final karşılaşmasını 86-81 kazanan Anadolu Efes, 1 yıl geciken dev rüyayı gerçeğe dönüştürmeyi başardı.

Temsilcimiz, ilk periyodu 22-15 geride kapamasına rağmen devrye 39-36 önde girdi.

3. periyodu da 65-58 önde kapatan Anado Efes, son periyotta da üstünlüğünü koruyop tarihinin ilk Euroleague şampiyonluğuna ulaştı.

İki yıl önce kupayı finalde kaybeden, geçtiğimiz sezon ise şampiyonluğun en büyük favorisi olarak gösterildiği bir süreçte liglerin iptaliyle hedefini gerçekleştiremeyen Anadolu Efes yarım kalan hesabı kapatmış oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X