‘Anadolu Lisesi yetersiz çocuklar mağdur olacak’

Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Bursa’da Anadolu Lisesi sayısının yetersiz olduğunu belirterek, öğrencilerin kaydolacak okul bulamadıklarını söyledi.

‘Anadolu Lisesi yetersiz çocuklar mağdur olacak’

TEOG yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenci ve velileri kayıt ve nakil telaşı sararken, Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Bursa’da yanlış ve hatalı planlama mağduriyeti yaşandığını söyledi.

Anadolu liselerinin taban puanlarının açıklandığını Bursa’da bu rakamın ortalama 419 olduğunu kaydeden Türkoğlu, “Bu Türkiye standartlarına göre çok yüksek bir puan. Bu puan Balıkesir’de 351, Eskişehir’de 360. Bursa’da yeteri kadar Anadolu Lisesi açılmadığı için taban puanlar bu kadar yüksek. Genel liselerin dönüşümü ve kapatılması sürecinde 1 genel lise yerine 2 Anadolu Lisesi açılması gerekirken, Bursa’da genel liseler kapatılıp meslek lisesi yapıldı. Bu eğitim hakkının elinden alınmasıdır” dedi.

KONTENJANLAR AZALDI

Türkoğlu, Anadolu liselerinin bir kısmının kontenjan azalttığına da dikkat çekerek, şöyle devam etti:

“Ortalama 1000’e yakın çocuğumuzun merkezde Anadolu Lisesi şansı elinden alındı. Anadolu Lisesi kontenjanları artırılmalıdır. Aksi taktirde parası olanlar özel okula gidecek parası olmayanlar gönülsüz isteksiz meslek liselerine gitmek zorunda kalacaklar. Öğrenciler özel okullara gitsin diye mi bunu yapıyorlar sorusu insanların aklına geliyor. Anadolu liselerimizin 12. sınıfları boşaldı. Özel okullar resmen anadolu liselerinin kapısının önüne çadır kurdular. Acilen bu sorunun çözülmesi ve en az 1000 öğrencimize yeni kontenjan açılması gerekiyor, aksi taktirde mağduriyet alıp başını gidecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X