Anahtar teslim fabrika yolda

Bakan Işık müjdeyi Bursa’dan verdi. Anahtar teslim fabrika projesinin yakında hayata geçeceğini belirten Bakan Işık, “Bu cumartesi nihai kararı vereceğiz. Özellikle yüksek istihdam üreten sektörler bu imkandan faydalanacak. Hayırlı olsun” dedi.

Anahtar teslim fabrika yolda

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK – ASLIHAN AYDIN / FOTOĞRAF: AYKUT GÜNGÖR

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bursalı sanayici ve işadamlarına önemli açıklamalarda bulundu.

Işık, dün Bursa programı kapsamında Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ile Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliğince (UHKİB) düzenlenen İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’ne de katıldı. Işık, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin istikrarlı şekilde büyümesinde sanayicilerin payının büyük olduğunu belirtti. Sanayi sektörünün özellikle son çeyrekte ülke ekonomisinin büyümesine çok önemli katkı sağladığını anlatan Işık, ”Sanayi üretimi, hem ocak hem de şubat aylarında yıllık bazda çok yüksek artışlar gösterdi ve yüzümüzü güldürdü” dedi.

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Nanoteknolojiyle geliştirilmiş ürünlere, fonksiyonel tasarımlara, çevre dostu ürün ve üretim süreçlerine, teknik tekstil uygulamalarına ve kompozit ürünlere yoğunlaşmak gerektiğine dikkati çeken Işık, tekstil sektörünü Ar-Ge faaliyetleri konusunda daha aktif olmaya davet etti.

”Hükümet olarak her zaman girişimcinin yanındayız” diyen Işık, şöyle devam etti: ”Anahtar teslim fabrika, hükümetimizin de seçim döneminde vadettiği bir projeydi, inşallah yakında hayata geçiyor. Bu cumartesi günü Yatırım Ortamını İyileştirme Toplantısı’nda bakan arkadaşlarla son tartışmayı yapıp nihai kararı vereceğiz. Organize sanayi bölgelerinde fabrikaları biz yapacağız, sizlere anahtarını teslim edeceğiz. Özellikle yüksek istihdam üreten sektörler inşallah bu imkandan faydalanacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.”

İHRACATIN YILDIZI YEŞİM

Bursa’da kurulu Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) bünyesindeki Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) ile Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB) ortak düzenlediği ‘İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’ dün UİB Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Dünya devlerinin gözdesi Yeşim, hem tekstilde hem de hazırgiyimde birincilik kürsüsüne çıktı. Ödülleri Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın elinden aldı.

2016 YILI UMUT VERİYOR

UHKİB Başkanı Şenol Şankaya, törende yaptığı konuşmada, yılın ilk 3 ayında ihracatın toparlanma sürecine girdiğinin altını çizerek, ”Bu trend bize umut vermekte ve 2016’nın ihracatta başarılı bir yıl olacağı yönünde kanaat oluşturmaktadır” dedi. 

UTİB Başkanı İbrahim Burkay da, ”Bursa tekstil sektörü kıvanç duyduğumuz bir başarıya sahiptir. Tekstil ve hazır giyim sektörümüz bir bütün olarak ülkemizde en fazla dış ticaret fazlası veren sektördür. Yeni hedeflere odaklanmamız gerekiyor” diye konuştu. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, dünyada ve çevre ülkelerdeki sorunlara rağmen Türkiye’nin büyümeye devam ettiğini vurguladı. Vali Münir Karaloğlu da, Bursa’nın sanayicilerin ürettikleri katma değerle büyüdüğüne dikkat çekti.

HAZIR GİYİM İHRACATINDA İLK 10

1- Yeşim Satış Mağazaları ve Tekstil

2-Fistaş Dış Ticaret

3-Zorlu Dış Ticaret

4-Küçükçalık Tekstil

5-Özdilek İthalat İhracat Pazarlama

6-Bursalı Dış Ticaret

7-Dina Vanelli

8-Ges Tekstil

9-İlay Dış Ticaret

10-Mar-Eks Marmara Tekstil

TEKSTİL İHRACATINDA İLK 10

1-Yeşim Satış Mağazaları ve Tekstil

2-Oz Tekstil

3-EDT Hazır Giyim Pazarlama

4-Savcan Tekstil

5-Ges Tekstil

6-Mass Konfeksiyon

7-Miya Konfeksiyon

8-Küçükçalık Tekstil

9-Toyota Boshoku

10- Pırıl Dış Ticaret

OTOMOTİV DEVİNDE YERLİ MESAJI

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Fiat Egea Hatchback’in üretim başlangıç töreninde yerli otomobilin önemine dikkat çekerek, ”Biz bu projeyi adeta bir teknoloji geliştirme platformu olarak görüyoruz” dedi.

Işık, dün bir dizi programa katılmak üzere geldiği Bursa’da ilk olarak Tofaş’ın Egea hatcback serisinin üretimine başlama törenine katıldı. Işık burada yaptığı konuşmada, otomotivde kullanılan parçaların yüzde 70’inin artık kullanılmayacağını belirterek, şunları kaydetti: 

”Bunu bilerek tedbir almamız gerekiyor. Bu noktada yerli otomobil projesi de büyük bir dikkat ve hassasiyetle yönetiyoruz. Bazıları bu projeyi mevcut üreticilerin aleyhine göstermeye çalışıyor. Proje Türkiye’ye merkez yapma açısından çok önemlidir. Bir firmanın otomotiv merkezinin bir ülkede bulunması önemlidir. Biz yerli otomobili adeta bir teknoloji geliştirme platformu olarak görüyoruz.”

ÖMER KOÇ BİR İLKİ YAŞADI

Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç,  Fiat Egea Hatchback’in üretim başlangıç töreninde yaptığı konuşmada, heyecan dolu bir gün yaşadıklarını, bugünün kendisi için de ayrı bir önem taşıdığını vurguladı. Tofaş çalışanlarıyla ilk kez bir araya geldiğini hatırlatan Koç, yatırımlarına kesintisiz devam ettiklerini vurguladı. Koç, ”Bu kararlılığımızda ülkemizin geleceğine olan inancımız ile hükümetimizin bizlere verdiği desteğin payı çok büyüktür” dedi.

EGEA HATCHBACK BANTTAN İNDİ

Tofaş’ın Ar-Ge sürecine liderlik ettiği Egea projesinin ikinci modeli olan ilk Egea hatchback, fabrika işçilerinin alkışları ve konfetiler işliğinde üretim bandından indirildi. Bakan Işık, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç’u da yanına alarak, aracı bir süre kullandı. Törende Vali Münir Karaloğlu da hazır bulundu.

TEKNOSAB ARAZİSİNİ İNCELEDİ, FABRİKA AÇTI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın, Bursa programı çerçevesinde ikinci adresi TEKNOSAB arazini oldu, burayı inceleyen Işık, daha sonra Mustafakemalpaşa’da Harput Holding’e ait entegre tekstil fabrikasının açılışını da yaptı.

BURSALI SANAYİCE ÖVGÜ

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, dünkü Bursa programının finalinde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (BTSO) sanayici ve işadamları ile bir araya geldi. 

Işık, burada yaptığı konuşmada, Bursa’ya övgüler dizdi. Bursa’da üretim heyecanının her geçen gün arttığını belirten Işık, ”Bunun sebebi burada şehrine, ülkesine aşık sanayicilerin olmasıdır. Aynı zamanda Bursa’da uyumlu bir yönetim de var” dedi. Bursa’daki birlik ve beraberliğin de kendisini çok mutlu ettiğinin altın çizen Işık, daha sonra iş dünyası temsilcilerinin sorularını yanıtladı. Işık, kurulması planlanan Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB) için seçilen arazinin birilerinin spekülasyonlarının aksine iyi bir yer olduğunu söyledi. BTSO Başkanı İbrahim Burkay da, Bursa’da AR-GE merkezi sayısını daha da artıracaklarının altını çizerek, ”Şu anda 38 olan sayıyı 2017 yılı sonunda 7O’e çıkaracağız” diye konuştu. Sanayicinin gücüne güvenilmesini isteyen Burkay, “Bizim sanayicimiz uçak da yapar, otomobil de yapar” ifadesini kullandı.

OSB BAŞKANLARI İLE ÖZEL TOPLANTI

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, BTSO’da istişare toplantısının ardından Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanları ile özel bir görüşme  gerçekleştirdi. Basına kapalı toplantıya Vali Münir Karaloğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X