ANALİG’e Bursa damgası

2013 yılında Türk sporunun altyapısını güçlendoirmek amacıyla hayata geçirilen Anadolu Yıldızlar Ligi’nde geride kalan sezonda adeta Bursa fırtınası yaşandı.

ANALİG’e Bursa damgası

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Anadolu Yıldızlar Ligi’nde Bursa büyük başarıya imza attı. Toplamda 11 branş da mücadele edilen Anadolu Yıldızlar Ligi’nde ilimiz sporcuları, 4 branşta Türkiye birincisi, 4 branşta Türkiye ikincisi ve 1 branşta Türkiye üçüncüsü olmayı başardı. 

11 branşın 9’unda büyük başarı gösteren ve toplamda 50 madalya alan Bursalı sporcular ANALİG’e adeta damga vurdular. 2013 yılında başlatılan ANALİG, 2015-2016 sezonu atletizm, basketbol, badminton, masatenisi, tekvando, cimnastik, hentbol, voleybol, judo, karate ve yüzme branşlarında 81 ilden sporcuların katılımıyla tamamlandı.

KÜRSÜYE ABONE OLDULAR

Türk sporunun altyapıda güçlenmesi ve yeni yeteneklerin kazandırılması açısından ülke sporuna büyük güç katan ANALİG müsabakaları farklı illerdeki sporcuların rekabet ettiği ve önemli müsabaka tecrübesi edindiği çok önemli bir yapıya dönüştü. 

Çeşitli illerde düzenlenen organizasyonlarda kürsüye çıkmayı başaran Bursalı sporcular elde ettikleri derecelerle yüzleri güldürdü. Bursalı sporcular karate, atletizm ve yüzme de birincilik sevinci yaşarken, judo, hentbol, basketbol ve badmintonda ikincilik, cimnastikte ise üçüncülük kürsüsüne çıkarken, alınan sonuçlarla Anadolu Yıldızlar Ligi’nde büyük bir başarıya imza atarak 2015-2016 sezonunu tamamladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X