Anamur Meslek Yüksek Okulu Yeni Binasına Kavuştu

Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüksek Okulu Prof. Dr. Ali Ayhan kampüsü törenle hizmete girdi. Açılışa Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ah…

Anamur Meslek Yüksek Okulu Yeni Binasına Kavuştu

Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüksek Okulu Prof. Dr. Ali Ayhan kampüsü törenle hizmete girdi. Açılışa Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Prof. Dr. Ali Ayhan, Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Cumhuriyet Başsavcısı Vedat Temel, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, Anamur Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Dç. Dr. Burçin Cevdet Çetinöz, Yüksekokulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Ayhan, Anamur Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı (AGİYAD) Halit Dolu, Eğitim-Sen Anamur Temsilcisi Gürkan Temiz, öğretim görevlileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, öğrenciler, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Ören Mahallesi’ndeki binanın açılış töreninde yaptığı konuşmada binanın iç teşrifatını üniversite olarak kendilerinin ürettiğini belirterek, “Kendi öz kaynaklarımızla bu okulu dışarıya ihtiyaç duymadan bitirdik. Anamur’un hangi konuda ihtiyacı varsa o konuda bölümler fizibilite yapılarak güçlendirilip gerekirse yeni okullar açılması konusunda işbirliğiyle elimizden geleni yapacağımıza size söz veririm” dedi. Yeni yerleşkenin 21 derslik, 2 bilgisayar laboratuvarı, 1 yiyecek içecek laboratuvarı, çok amaçlı spor sahası ve yerleşke içerisinde 430 kişilik Kredi Yurtlar Kurumu’na ait öğrenci yurdu ile Anamur’a yakışan bir yapı olduğunu ifade eden Çetinsöz, “Mevcut yerleşke ve hizmet binasıyla bundan sonra Anamur’un yüksek öğretimde daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Yüksekokul inşasına destek veren başta Prof. Dr. Ali Ayhan olmak üzere tüm Anamurlulara teşekkür ederim” diye konuştu. Anamur Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Ayhan da, yüksekokul yapım sürecine katkıda bulunanlara teşekkür ederek, “Rektörümüz 4 yıllık programlar için de çalışmalar yapıldığını söylediler, bundan son derece memnun olduk” ifadelerini kullandı. Yüksekokulun yapılmasına önemli katkılar yapan Prof. Dr. Ali Ayhan ise, kendi köyüne böyle bir eğitim yuvasının kazandırılmasının mutluluğunu yaşadığını belirtti. Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe yaptığı konuşmada, “Ulaşım sorunu öğrencilerimizin en başta sorunu. Bu kış da şunun da sözünü veriyorum; birkaç gün içerisinde sadece okulumuza ve öğrencilerimize hitap edecek şekilde sıfır km klimalı bir otobüsle sizlerin de ulaşım sorununu çözeceğimize söz veriyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X