Anaokulu isyanı

Nilüfer’de 2 imam-hatip ortaokulu, 1 ilkokul ve 1 Anaokulu bulunan eğitim kompleksinde, 6 sınıflık anaokulunun da imam-hatipe dönüştürülüyor. Bu gelişme velilerin ve bazı eğitimcilerin tepkisine neden oldu.

Anaokulu isyanı

SEYİT GÜNDOĞAN 

Milli Eğitim’de 4+4+4 sisteminin uygulanmaya başladığından beri imam-hatip okullarındaki artış oranı dikkat çekiyor. Bir çok ortaokul ve lise, imam-hatip okuluna dönüştürülürken, artık ana okullarına da sıra gelmeye başladı. Son olarak Nilüfer’deki cemaate yakın olduğu bilinen ve el konularak devlet okulu haline dönüştürülen Rafet Kahraman Okulları’nın içindeki 2’si imam-hatip ortaokulu, biri ilkokul ve biri de anaokul olmak üzere toplam 4 okulun bulunduğu eğitim kompleksinde hayata geçirilen uygulama tepki çekti. 

ANAOKULU İMAM-HATİP OLACAK

Rafet Kahraman Okulları’ndaki binalar, Milli İrade Anaokulu, Ali Kuşçu Anadolu İmam-Hatip Ortaokulu, Şehit Murat Alkan İmam-Hatip Ortaokulu ve 15 Temmuz İlkokulu adı altında devlet okulu olarak faaliyet göstermeye başladı. Ancak bu okullarda son günlerde yaşananlar velileri ve eğitimcileri isyan etme noktasına getirdi. 

Bu komplekste bulunan ve yatılı olarak hizmet veren Ali Kuşçu Anadolu İmam-Hatip Ortaokulu, Hamitler’de yeni yapılan Uluslararası Hüdavendigar Anadolu İmam-Hatip Lisesi’ne taşınacak. Taşınmanın gerçekleşmesiyle birlikte de Şehit Murat Alkan İmam-Hatip Ortaokulu Müdürü, aynı komplekste 6 sınıfı bulunan Milli İrade Anaokulu’nu kapatarak imam-hatipe çevirmek istiyor. Ancak bu durum hem velilerden hem de eğitimcilerden tepki gördü. İmam-Hatip talebinin henüz resmileşmediği, Nilüfer İlçe Milli Eğitim’in sözlü olarak onay verdiği iddia ediliyor. İddiaya göre; konunun soğutulması için kararın önümüzdeki eğitim öğretim yılında uygulamaya geçirilmesi planlanıyor.  

VELİLER TEPKİLİ

Bu talebin Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden sözlü onay aldığı veliler tarafından da duyulunca tepkiler de gelmeye başladı. Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu kararına tepki gösteren veliler, anaokulunun kaldırılmasını kesinlikle istemiyor. 

“ANAOKULUNU FEDA EDİYORLAR”

Türk Eğitim-Sen 1 Nol’lu Şube Başkanı Kazım Sarnık da, yapılmak istenen uygulaamaya tepki gösterdi. İmam-Hatip için anookulundan vazgeçildiğini ifade eden Sarnık, “Bu karar her okulda hayata geçirilen okul öncesi eğitimle çelişiyor. Neden İmam-hatip için anaokulu feda ediliyor? Başka br çözüm bulunabilir. Ayrıca bu kadar çok imam-hatip yapmak niye? İmam-Hatip’e çevirince eğitimin sorunları çözülmüş mü oluyor? O zaman oldu olacak bütün okulları imam-hatipe çevirin de tüm sorunları çözelim. Burası imam-hatipe dönürse bu bölgedeki veliler çocuklarını hangi anaokuluna götürecek, yetkililer bunu düşündü mü acaba? Bu kararın tekrar gözden geçirilerek anaokulunun yerinde kalmasını istiyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X