Anaokulunda “Jandarma Hep Benimle Güvendeyim Askerimizle” Projesi

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde bulunan Seyitgazi Ümmühan Hatun Anaokulu’nda, Seyitgazi Garnizon Komutanlığınca hazırlanan “Jandarma hep benimle güve…

Anaokulunda “Jandarma Hep Benimle Güvendeyim Askerimizle” Projesi

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde bulunan Seyitgazi Ümmühan Hatun Anaokulu’nda, Seyitgazi Garnizon Komutanlığınca hazırlanan “Jandarma hep benimle güvendeyim askerimizle” projesi uygulandı. Seyitgazi İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen İbrahim Yalçın ve diğer komutanlar, jandarmanın önleyici kolluk kuvvetleri olarak neler yaptıklarını kapsayan etkinlikler kapsamında anaokuluna geldiler. Komutanlar, hazırlanan slaytla, okul öncesi eğitim kurumlarında öğrenim gören çocukların, toplum destekli güvenlik hizmeti ve problem odaklı kolluk çalışmalarından azami derecede faydalanmasını amaçlayarak çocukların yaş ve gelişim düzeyine uygun jandarma odaklı faaliyetlerde bulundular. Seyitgazi Garnizon Komutanlığı, okul öncesinden başlayarak, jandarma kuvvetlerinin yaptıkları hizmetleri tanıtarak, çocukların kritik yaşlarında jandarmaya karşı gönüllerinde olumlu iz bırakmak, suç ve suçlunun karşısında olmalarını sağlamak ve en önemlisi suçlu olmanın ne kadar kötü bir durum olduğunu bilmelerini sağlamayı amaçlıyor. Anaokulunda, bu amaçla hazırlanan projesi kapsamında yazılmış olan “Gökkuşağı altındaki dünyam ve koruyucu jandarma” isimli hikaye etkinliğini gerçekleştirdiler. Emniyet ve asayiş ile kamu düzenini sağlamak, korumak ve kollamak için suç işlenmesini önleyici faaliyetleri, suçların işlenmesini müteakip suç ve suçluların ortaya çıkarılması, yakalanması ve suç delilleri ile birlikte adli makamlara intikal ettirilme, sanıkların duruşmaya götürülmesi ve müteakibinde cezaevine konulması, çevre ve doğal hayatı koruma, özel koruma ve kollamayı anlatan görsel slaytlarla da, çocukların yaş ve gelişim düzeyine uygun etkinliği uyguladılar. Jandarma Komutanlığı’na da götürülen çocuklara, nizamiye girişinden itibaren balon, Türk bayrakları ve yemek ikram edildi. Askerlerle birlikte içtima yapan çocuklar, onların hazırlamış olduğu kapkaç hırsızlık olayları drama etkinliğine ve jandarma trafik uygulamaları drama etkinliğine katıldılar. Asker selamını, yürüyüşünü komutanlardan öğrenen çocuklar, jandarmanın dağda denizde her yerde Türk halkının yardımına koştuğunu, vatandaşları korumak için canları pahasına çalıştıklarını da öğrenmiş oldular. Anaokulu tarafından hazırlanmış olan asker rondu da jandarma komutanları tarafından takdirle karşılandı. Çocukların eğitim gördüğü anaokulunun bahçe duvarlarını gökkuşağı renklerinde boyayarak hediye etmek istediklerini söyleyen komutanlar, çocuklar tarafından bol bol alkışlandı. Seyitgazi Garnizon Komutanlığının projesinde yer almaktan, çocuklar adına mutlu olduğunu anlatan Ümmühan Hatun Anaokulu Müdürlüğü, çocuk asker el ele etkinliklerine her zaman okul olarak hazır olduklarını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X