Anaokulundan liseye tam zamanlı İngilizce

Bademli Amerikan Kültür Okulları, eğitimci Mehmet Güneş’in öncülüğünde 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında Bursa’da hizmet vermeye başlayacak.

Anaokulundan liseye tam zamanlı İngilizce

Ankara, İzmir, İstanbul ve Antalya’dan sonra Bursa’da da eğitime dahil olan Amerikan Kültür Okulları, ilk yılında anaokulu, ilköğretim ve ortaokulu bünyesinde barındıracak. Çağrışan Köyü Mudanya Yolu üzerinde hizmet verecek olan okul 2 yıl içerisinde kendi eğitim kampüsünü kurarak öğretim hayatına devam etmeyi hedefliyor.

Türkiye’de özel okul sektörünün birbirini kopyalayarak devam ettiğini anlatan Amerikan Kültür Kolejleri Kurucu Genel Müdürü Mehmet Güneş, dini ya da sivil toplum örgüt okullarının bağımsızlıktan uzak kendi görüşünde öğrenci yetiştirmek için hizmet ettiğini savundu. Eğitimin ve öğretimin tamamen bağımsız olması gerektiğini anlatan Güneş, okulların kurucularının vizyonundan değil uluslararası eğitim öğretim standartlarının izinden gitmesi gerektiğini söyledi. Özel eğitim kurumlarındaki başarısızlığın en önemli nedeninin bağımsız eğitim öğretim vizyonu olmaması olarak vurgulayan Güneş, özel eğitimin ticarileşmesinin de çok tehlikeli ve başarısızlığın nedeni olduğunu kaydetti. Özel eğitim kurumlarının emek sömürüsüne izin vermemesi gerektiğini dile getiren Güneş, Amerikan Kültür Kolejlerinin uluslararası standartlarda eğitim vermeyi hedefleyen ve yabancı dil eğitimine çok fazla önem veren kurumlar olduğuna dikkat çekti. 

20 yıllık eğitim alanında tecrübesi olduğunu anlatan Güneş, 2 yıl içerisinde Bursa’da 10 bin metrekare alana bir kampüs kuracaklarını ve eğitive verdikleri önemi inşaa edecekleri kampüste sergileyeceklerini söyledi. Anaokuldan itibaren branş öğretmen ve İngilizce konuşan bir yaşam koçu eşliğinde eğitim ve öğretimin devam edeceğini belirten Güneş, öğrencilerin tüm derslerinin ve okul hayatlarının bu şekilde olacağını söyledi. Mezun olan öğrencilerin çift diploma Avrupa Dil Pasaportuna sahip olacağını ifade eden Güneş, alınan diplomaların uluslararası geçerliliği olacağını ve yurtdışında bulunan lise ve üniversitelere sınavsız geçiş olanağının bulunduğunu kaydetti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X