Anaokulunun enerjisi doğadan

Mudanya Belediyesi tarafından Bademli Mahallesi’nde yapılacak olan Zübeyde Ana Kreş ve Anaokulu’nda, yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin kullanılacağı belirtildi.

Anaokulunun enerjisi doğadan

ÖMER BİLİK

Mudanya Belediyesi, Bademli Mahallesi’nde yapılacak olan Zübeyde Ana Kreş ve Anaokulu’nun temelini atmaya hazırlanıyor. Binada, rüzgar tribünü, güneş panelleri kullanılıp, yağmur suyu depolama ve geri dönüştürme sistemleri mevcut olacağı ve çocuklara enerji bilincinin küçük yaşta verileceği belirtildi.

1 kapalı yüzme havuzu, 1 spor, konferans ve gösteri salonu, 4 atölye aktivite odası, 9 derslik, 2 rezerv birim odası, 2 bin 194 metrekare yeşil alan ve 3 bin 620 metrekare toplam inşaat alanı planlanan kreş ve anaokulunda, gelişim çağındaki çocuklara yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı öğretilecek. Yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin kullanıldığı bir yapı olarak inşa edilecek binada, rüzgar tribünü, güneş panelleri kullanılacak, yağmur suyu depolamanın yanı sıra, geri dönüştürme sistemleri bulunacak. Rüzgar tribünlerinin kullanılacağı kreşte, çocuklara enerji bilinci verilecek. 

Bademli’de arazi çalışmaları başlayan Zübeyde Ana Kreş ve Anaokulu’nun temeli, Kasım ayının başında atılacak. Kreş bölgesinde inceleme yapan Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Ülkemizin güçlenmesinin, çocukların alacağı sağlam temellere dayanan bir eğitimle mümkün olduğuna inanıyoruz. Kreş ve anaokulu tamamlandığında çocukların bilim, sanat, oyun, müzik, sportif etkinliklerle okula uyumu sağlanacak. Temelini, kasım ayının ilk haftası Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile atmayı planlıyoruz. Türkiye’nin en büyük kreş ve anaokulu olması da ayrıca bizi heyecanlandırıyor. Böylesine bir tesisi Mudanyalılara kazandırmaktan dolayı mutluluk duyuyorum” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X