‘Anayasa değişikliği milletimizin meselesi’

Orhangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve güçlü Türkiye’ konulu konferansa katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu, “Anayasa değişikliği milletimizin meselesi, 80 milyonun meselesi, gelecek nesillere bırak

‘Anayasa değişikliği milletimizin meselesi’

NEVZAT OKUMUŞ

 

Anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanı’na çok yetki verildiğinin söylendiğini ifade eden Türkmenoğlu, “Zaten şu anda Cumhurbaşkanı’nın 1982 Anayasası’na göre çok yetkisi var ama sorumluluğu yok. Şu andaki sistem hem AK Parti’nin hem de Cumhurbaşkanı’nın lehine bir sistem. Aksine şu andaki değişiklikle Cumhurbaşkanımız’a sorumluluklar yükleniyor. Ne kadar yetkisi varsa, o kadar da sorumlu olacak ve yargılanma yolu açılıyor, Cumhurbaşkanımız’a”şeklinde konuştu.

Türkmenoğlu, “Değişen şu, milletin doğrudan seçtiği Cumhurbaşkanı ve milletin doğrudan seçtiği Meclis HSYK’nın ve Anayasa Mahkemesi üyelerinin seçimini birlikte yapacak. Buradaki amaç şu, yargıda tarafsızlığı ve bağımsızlığı çok iyi bir şekilde korumaya çalışmak” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X