Anayasa Mahkemesi ayak bağı oluyor

Türkiye`nin yeni bir anayasa ihtiyacı olduğunu dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Anayasa Mahkemesi`nin hükümete ayak bağı olduğunu söyledi.

Anayasa Mahkemesi ayak bağı oluyor
SEYİT GÜNDOĞAN
 
Türk Dili ve Edebiyatı Derneği’nin davetlisi olarak Bursa’ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.
 
Türkiye’nin dinamik ve güçlü bir ülke olduğunu kaydeden Erdem, ‘AK Parti ile ülkemiz daha dinamik bir hale geldi. Dünyanın parlayan ülkelerinden biri haline geldik. Yeni Türkiye, insan hak ve hürriyetlerine saygılı, hürriyetçi ve daha güçlü bir Türkiye olacaktır. Yeni dönemde Bursa daha güçlü bir hale gelecek. 30 Mart mahalli seçimlerinden aldığımız güçle cumhurbaşkanlığı seçimine girdik. Buradan aldığımız enerjiyle de 2015 seçimlerine gireceğiz’ dedi.
 
YENİ ANAYASA ŞART
 
Bugün Türkiye’nin en önemli meselesinin yeni bir anayasa olduğunu bildiren Erdem, ‘Çoğu yerde Anayasa Mahkemesi bize ayak bağı oluyor. Yaptığımız icraatların önüne geçmeye çalışıyor. Meclis’te oluşturduğumuz komisyonla yeni anayasa çalışmaları başlattık. Ancak yeni anayasa yapabilmek için belli bir çoğunluğa ihtiyacımız var. Yeni dönemde Türkiye yeni bir Anayasa’ya kavuşmalıdır’ diye konuştu.
 
Türkiye’nin dış politikasından da bahseden Erdem, şunları söyledi:
 
‘Bugün Irak’ta, Suriye’de ve Kobani’de yaşananları bizler yapmadık. Türkiye insanlara kapılarını açtı ve onları misafir etti ama belli çevreler Gezi olaylarında olduğu gibi yaşananları bahane ederek ortalığı karıştırdı. Gayeleri Türkiye’yi karıştırmak. 6-7 Ekim tarihlerinde yaşanan olaylar da bunu gösterdi. Suriye’de Esed’i Batılı devletler destekliyor. Eğer destek almasaydı bugün yaşananların hiçbiri olmazdı. Türkiye, dış politikasında ne kadar haklı olduğunu gösterdi. Biz millet olarak bunların da üstesinden de geleceğiz. Yeni Türkiye çok farklı olacak. Bunu hep birlikte göreceğiz.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X