Anayasa Mahkemesi`ne 27 bin bireysel başvuru

AB Bakanlığı koordinasyonunda Bursa`da Anayasa Mahkemesi, Adalet Bakanlığı, Kamu Denetçiliği Kurumu ve Türkiye İnsan Hakları Kurumu`nun katkıları ve İngiltere`nin Ankara Büyükelçiliği tarafından finanse edilen `İnsan Hakları Alanında Bireysel Başvuru Usul

Anayasa Mahkemesi`ne 27 bin bireysel başvuru
Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Siyasi İşler Başkanı Ege Erkoçak, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, özellikle insan hakları alanında hak arama yollarının etkin kullanılabilmesini amaçladıklarını ifade ederek, projenin başlıca odağının ise ‘farkındalığı artırmak’ olduğunu söyledi.
 
AİHM BAŞVURULARI AZALDI
 
Erkoçak, şöyle konuştu:
 
‘Özellikle son dönemki reformların etkisiyle Türkiye, AİHM nezdinde başvuru sayısı bakımından 2013 yılında 2’nci sıradayken 2014 yılında 4’üncü sıraya kadar gerilemiş. Ancak her 10 bin kişiye düşen başvuru sayısına baktığımız zaman 2012 yılı sonu itibariyle 47 ülke arasında 15’inci sıradayken, 2013 yılı sonunda ülkemiz 30’uncu sıraya gerilemiştir. Dolayısıyla bütün bu çalışmalarımızın etkilerinin Avrupa nezdinde de yansıdığını görmekteyiz.’
 
AYM İYİ PERFORMANS SERGİLİYOR
 
Anayasa Mahkemesi Raportörü İbrahim Çınar da gazetecilere yaptığı açıklamada, mahkemenin internet sitesinde bireysel başvuru kılavuzunun bulunduğunu ifade ederek, başvurucuların kılavuzu inceleyerek yine internet sitesinde yer alan formu doldurmaları gerektiğini söyledi.
 
Çınar, Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuru sayılarına dikkati çekerek, ‘Anayasa Mahkemesi’ne şu an itibariyle 27 bin 700 başvuru yapıldı. Bu başvurulardan 12 bin 700’ü karara bağlandı. İyi bir performans sergiliyor mahkememiz’ değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X