‘Anayasadan sapmadık bundan sonra da sapmayız’

Başbakan Davutoğlu, “7 Haziran’dan beri anayasadan sapmadık, bundan sonra da sapmayız. Ümit ederim temsil kabiliyeti yüksek bir meclis oluşturmak için seçimlere gideriz” dedi.

‘Anayasadan sapmadık bundan sonra da sapmayız’

AK Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Şu ana kadar, 7 Haziran’dan beri, milletimiz de şahittir, tek bir santim hukuktan, anayasadan, yasal çerçeveden sapmadık, bundan sonra da sapmayız. Ümit ederim herkes, bu ulvi ve milli görev için elini taşın altına koyar. Birlikte, suhuletle temsil kabiliyeti yüksek bir meclis oluşturmak için seçimlere gideriz” dedi.

“AK Parti tüzüğünde değişiklikler planlıyoruz”

Davutoğlu, AK Parti’nin 3 dönem kuralına ilişkin soru üzerine, şunları kaydetti:

“Felsefi yaklaşım itibarıyla doğru bir ilke olduğunu hep kabullendik ama bu sefer özel bir durum hasıl oldu. Çok kısa bir sürede 2 ayda, 3-4 ayda bir dönem bitmiş oldu. Bunu dönem olarak saymak, bazı arkadaşların tam da siyasete girmiş ve 2 dönemdir tecrübe edinmiş arkadaşların birikimlerini kullanmak bakımından zorluklar doğurur. Dönem olarak saymamak da bu sefer 3 dönemi doldurmuş olan arkadaşların hakları bakımından yanlışlık olur. Bir heyet oluşturduk, bir tüzük heyeti, son MYK’da. Tüzük heyetinde bu konuda çalışma talimatı verdim ama tüzüğümüzde sadece bu değil, başka değişikliklerin olmasını da planlıyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X