Anbar’a IŞİD harekatı

Irak’ta ordu güçleri ve Şii milisler, merkezi IŞİD’in eline düşen Anbar eyaletini geri almak için askeri operasyona başladı. IŞİD ise Anbar’daki ilerleyişini sürdürüyor.

Anbar’a IŞİD harekatı

Irak Devlet Televizyonu, Şii ve Sünni milislerce desteklenen Irak ordusunun Anbar vilayetinde Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) karşı harekat başlattığını duyurdu.

Harekatın hedefi, son olarak Anbar vilayetinin başkenti Ramadi’yi ele geçiren IŞİD’i bölgeden tamamen çıkarmak. Irak’ın batısında, Suriye sınırından başkent Bağdat yakınlarına kadar uzanan Anbar, ülkenin yüzölçümü bakımından en büyük vilayeti. IŞİD’in, Ramadi’ye girmesiyle birlikte geri çekilen Irak ordusuna ait çok sayıda tank, top ve mühimmatı da ele geçirdiği tahmin ediliyor.

IŞİD HIZ KESMİYOR

Bu arada Irak’ta Ramadi kentini ele geçiren IŞİD, ordunun ve Şii milislerin kenti geri almak için hazırlıklarını sürdürdüğü askeri kampına saldırı düzenledi. IŞİD Anbar eyaletinin önemli askeri tesislerinden Habbaniye Hava Üssü’ne saldırdı. Örgütün Üsse fırlattığı 23 füze sonucunda ordu ve Şii milisler mensupları saffında ölü ve yaralı düştü.

Habbaniye Üssü’nde Ramadi’yi ele geçiren IŞİD’e yönelikkarşı saldırı hazırlığında olan Irak ordusu birlikleri ve Şii milisler de bulunuyordu.

Geçtiğimiz hafta IŞİD Sünni yoğunluklu Anbar eyaletinin merkezi Ramadi kentine büyük bir saldırı düzenlemişti. Ordunun kentten çekilmesi üzere Ramadi IŞİD’in eline geçmişti. Anbar askeri kaynakları, eyaletin çeşitli bölgelerinde IŞİD’in düzenlediği saldırılarda biri üst düzey Subay, 12 ordu ve Sahva (silahlı milisler)mensubu öldüğünü belirtti. Ölenlerin arasında Irak Savunma Bakan Yardımcısı Tuğgeneral Falih Ali Rıza da bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X