Anıl Öğrencilere İnegöl Ekonomisini Anlattı

Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi öğrencilerine ilçenin sanayileşme sürecini anlattı.

Anıl Öğrencilere İnegöl Ekonomisini Anlattı

Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi öğrencilerine ilçenin sanayileşme sürecini anlattı. Fakültenin seminer salonunda konuşan İTSO Başkanı Metin Anıl, Türkiye’nin en önemli zenginliğinin genç ve üretken nüfusu olduğunu söyledi. Anıl, yer altı zenginlikleri ve enerji kaynakları yetersiz olan Türkiye’nin bu olumsuzluklarını genç ve dinamik nüfusu ile kapatabileceğine dikkat çekti. İnegöl’ün 100 yılı aşkın süredir mobilya ürettiğini ve 1980’li yıllardan itibaren de hızla sanayileştiğini anlatan Anıl, “Türkiye’nin ilk ilçe Organize Sanayi Bölgesi 1970’li yılların başında İnegöl’de kuruldu. 1980’li yılların ortalarından sonra İnegöl OSB’ye yatırımcılar ilgi göstermeye başladılar. Bunun sebebi İTSO olarak yatırımcıları ilçemize çekmek için yaptığımız girişimlerdir” dedi. İnegöl OSB’nin alt yapısının, enerji hatlarının eksiksiz olduğunu ve Genel Arıtma Tesisi ile Çamur Kurutma Tesisi’nin Türkiye’de ilk olduğunu vurgulayan Metin Anıl, Mobilya İhtisas OSB kurduklarını, burada da yatırımların devam ettiğini ve 2 tane de Islah OSB’nin kuruluş çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. İnegöl’ün yatırımcılar için çok cazip bir üretim merkezi olduğunu kaydeden Anıl, İnegöl Gümrük Müdürlüğü’nün 2 yıl önce hizmete girdiğini bu sayede dış ticaret işlemlerinin daha da kolaylaştırıldığını söyledi. İnegöl’ün sanayi alt yapı hizmetleri, kaliteli enerji hatları, ulaşım kolaylığı ve İTSO’nun sağladıkları kolaylıklar ile yatırımcıları mıknatıs gibi çektiğini de vurgulayan Metin Anıl, “Ayrıca İnegöl’de müteşebbis bir ruh hâkimdir. Bu ruh sayesinde ilçemizin dış ticaret hacmi 1,5 milyar dolara dayandı. Ayrıca ilçemiz ekonomisi yıllardır dış ticaret fazlası veriyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X