Anıl’dan ‘tarımda reform’ çağrısı

Tarımsal faaliyetleri yapmaya olanak vermeyecek kadar parçalanmış, dağılmış parseller Türkiye’de modern tarımın da gelişimini engelliyor.

Anıl’dan ‘tarımda reform’ çağrısı

ABDULLAH TANIŞ 

 

Türkiye’nin birçok bölgesinde olduğu gibi İnegölde’de parçalanmış araziler tarım sektörünün önünde büyük ber engel oluşturuyor. Konuya dikkat çekmetk amacıyla bir açıklama yapan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, ilçenin tarımk açısından son derece zengin bir bilge olduğunu ancak tarım reformunun acilen yapılması gerektiğini belirtti. Anıl, ”Ben çiftçimizin ne kadar gayretli, bilgili, çalışkan olduğunu biliyorum. Ama tarımda bir takım reformlara ihtiyacımız olduğunu da biliyorum. Önceki yıllarda eski Tarım Bakanımız Faruk Çelik’in İnegöl’e bir ziyaretinde kendisine şu ifadeyi de kullandım; ‘Sayın Bakanım bir sürü önceliğiniz var ama en önemli önceliğiniz tarım alanlarının toplulaştırılması’ dedim. Bu parçalı tarım alanlarında rantabl tarım yapmamızın mümkün olmadığını ifade ettim. Bu konuyla alakalı bakanlığımızın çok güzel çalışmalar içerisinde olduğunu da biliyorum. Ama bu çalışmanın uzamadan, çok kısa sürede hayata geçirilmesi lazım. İnegöl’ün bir sanayi şehri olduğu gibi bir tarım şehri olacağından hiç şüphem yok. İşte bu fuarlar bir fırsattır. Tarım teknolojilerinin yakından tanıtılması ve insanların birbirleriyle bilgi akışının sağlanması adına bir fırsattır. Bu fuarın İnegöl’e hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X