Anıtkabir ‘de 10 Kasım töreni

Mustafa Kemal Atatürk tam 78 yıl önce bugün aramızdan ayrıldı. Devletin zirvesi vefatının 78. yılında Anıtkabir’de Atatürk’ü andı.

Anıtkabir ‘de 10 Kasım töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, Atatürk’ü ölümünün 78.yılında Anıtkabir’de anma törenine katıldı.c

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla Anıtkabir’de yapılan tören öncesi geniş güvenlik önlemleri alındı. Anıtkabir’e gelen ve aralarında rütbelilerin de bulunduğu askerler elektronik kimlik kartı okuyucularıyla tek tek aranarak Anıtkabir’e alındı.

Anıtkabir’de Cumhurbaşkanlığı’nda görevli özel harekat polisleri de görev yaptı.

İLK TÖREN ANITKABİR’DE

Atatürk’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla devlet erkanı Anıtkabir’e gitti.

DEVLET ERKANI KATILDI

Anıtkabir’de düzenlenen tören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ve kuvvet komutanları ile beraberindeki devlet erkanı katıldı.

Aslanlı Yol’daki yürüyüşün ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mozoleye çelenk bırakmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN MESAJ

Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Bugün ebediye intihalinin 78’inci yıldönümünde, zat-ı alinizi bir kerz daha hürmetle yad ediyoruz. Cumhuriyete sahip çıkmayı görev biliyor, her alanda daha güçlü, itibarlı, müreffeh ülke olma yolunda ilerliyoruz.

Terör örgütlerinin, bölücü örgütlerin ve bunları maşa olarak kullananların ülkemizi bölmesine izin vermeyeceğiz.

Ruhun şad olsun.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X