Anıtkabir’de bir ilk yaşanacak

Çanakkale savaşlarında vatan için canlarını feda eden 57. Alay, Anıtkabir’de tarihte görülmemiş bir törenle anılacak. Çanakkale zaferinin 100. yıldönümünde Anıtkabir ilk kez 24 Nisan günü 24 saat boyunca ziyaretçilere açık olacak.

Anıtkabir’de bir ilk yaşanacak

 

1. Dünya Savaşı’nın en önemli cephesi “Çanakkale savaşları”nın başlangıcı olan ve Anzak çıkarmasını durdurmak için cephede canlarını feda eden 57. Alay’ın şanlı günü 24 Nisan 1915 tarihi, Anıtkabir’de görkemli bir törenle anılıyor. 

Genelkurmay Başkanlığı kararıyla Anıtkabir sabaha kadar halka açık kalacak. Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı olan Anıtkabir’de 24 Nisan’ı 25 Nisan’a bağlayan gece sabaha kadar Çanakkale şehitleri için nöbet tutulacak.

TARİHİ ANMA PROGRAMI

Ayrıca gece yapılacak anma töreninde barış fenerleri havaya bırakılacak. Türk Kızılay’ı da ziyaretçilere Anıtkabir’de sabah saat 04.00’da kırık buğday çorbası ve kuru ekmek ikram edecek. Daha sonra güneşin doğmasına yakın bir zamanda anma törenine katılanlar Aslanlı Yol’dan şafak yürüyüşüne geçerek, mozoleye çelenk bırakacak. Anıtkabir’deki askerler o geceye özel olarak Çanakkale’de Türk askerinin kullandığı üniformalarla nöbet tutacak. Anıtkabir Komutanlığı tarafından da daha önce hiç yayınlanmamış Çanakkale belgeselleri yayınlanacak. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X