Anıtkabir’e yapılan parka protesto!

Anıtkabir’e yapılan oyun parkını protesto eden bir grup, salıncakları söktü.

Anıtkabir’e yapılan parka protesto!

Anıtkabir’de yaptırılan oyun parkı tepkilere neden oldu.

CHP’liler ve bazı sivil toplum kuruluşları üyelerinden oluşan grup, parkı protesto etmek için Anıtkabir önünde bir araya geldi.

Anıtkabir’in Akdeniz Caddesi üzerinde bulunan kapısının önünde bir araya gelen eylemciler, Türk bayrağı açarak “Burası park değil Anıtkabir”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları attı.

CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli tarafından yapılan açıklamada, Anıtkabir’in 1’inci derece sit alanı olduğunu ve bu alana plastik kaydıraklar konularak ucube görüntülerle saygı mekanına saygısızlık yapılmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

Dereli, “Gerekirse sonsuza kadar burada olacağız. Şehitlerimizin kanlarıyla kurulan bu aydınlık Cumhuriyeti ne tek adam heveslerine, ne otoriter yönetimlerine, ne de halk düşmanlarına, Cumhuriyet düşmanlarına teslim etmeyeceğiz. Çocuklarımızı bizlerde çok seviyoruz. Ancak onlara park yapılacak yer burası değil. Madem çocukları çok seviyordunuz o zaman neden Dünyanın tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Bayramını kutlatmıyorsunuz? Son sözümüz o ucube kaydıraklar saygı mekanından ya kaldırılacak ya da kaldırılacaktır” ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamasının parka gelen grup, salıncakları yerinden söktü.

Selçuk Dereli, komutanlığın parkın sökülmesi için çalışmaları başlatacağını duyurdu.

Protestocu grup, daha sonra Anıtkabir’den ayrıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X