Ankara ve İstanbul arasına şarj istasyonu

Elektrikli araçlar için Ankara ve İstanbul arasına şarj istasyonları kurulacağı belirtildi.

Ankara ve İstanbul arasına şarj istasyonu

Türkiye’de elektrikli şarj istasyonları üretiminde faaliyet gösteren Gersan Elektrik AŞ’nin Ürün ve Pazarlama Müdürü Mustafa Serdar Şalcı, elektrikli araçların kullanımının yaygınlaşması için şarj istasyonlarının önemli olduğunu söyledi. Şalcı, ”İstanbul-Ankara arasını iki şarj istasyonuyla elektrikli araç için erişilebilir hale getireceğiz. Türkiye geneli için de akaryakıt ve tesis işletmeleriyle görüşmeler devam ediyor” dedi.

LPG GİBİ YAYGINLAŞIR

Elektrikli araç kullanımının artırılması için atılabilecek adımları değerlendiren Şalcı, “İhtiyaç duyulan aracın yakıt bulunabilirliği ne kadar fazla ise tercih edilebilirliği de o kadar fazladır. LPG örneğinde, uygulama önce taksilerde başladı, LPG’ler her istasyona konuldukça LPG dönüşümleri bir anda hızlanarak çok ciddi boyutlara ulaştı” diye konuştu. İstanbul’da trafiğe çıkabilecek elektrikli araç sayısının şu anda 200-250 civarında olduğunu vurgulayan Şalcı, İstanbul’da İspark’larda kurulu istasyonlarının mevcut olduğunu ve bu konuda yetki belgeli ve İstanbul kart ile de uyumlu tek ürüne sahip olduklarını anlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X