Ankara ve Suruç katliamının zanlıları aynı karede

Ankara’da 103 kişinin yaşamını yitirdiği gar saldırısı ile 34 kişinin öldüğü Suruç saldırının bağlantılarını ortaya koyan yeni belgelere ulaşıldı. Belgeler arasında saldırıların talimatını veren Halil İbrahim Durgun ile canlı bombaların IŞİD kamplarında ç

Ankara ve Suruç katliamının zanlıları aynı karede

NTV’den Gökhan Gerçek’in haberine göre, Suruç ve Ankara saldırılarının talimatını veren Halil İbrahim Durgun ve aranan canlı bombalar, IŞİD kampında aynı karede görüntülendi.

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, IŞİD tarafından gerçekleştirilen Suruç ve Ankara gar saldırılarının birbiriyle bağlantılı olduğunu destekleyen belge ve fotoğraflara ulaştı.

 

Fotoğraflarda gar saldırısını gerçekleştiren canlı bombaları Ankara’ya getiren Halil İbrahim Durgun, Suruç bombacısı Abdurrahman Alagöz ile görülüyor.

Fotoğraflarda ayrıca Alagöz’ün canlı bomba olarak tüm Türkiye’de aranan Kasım Dere, Osman Kızılbent ve Mehmet Şükrü Yoldaş’la yemek yerken görülüyor.

 

Belge ve fotoğraflar her iki saldırının da planlayıcısı olan ve başına 4 milyon lira ödül konulan firari IŞİD yöneticisi Yunus Durmaz’ın bilgisayarından çıktı.

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı belgeleri Suruç saldırısı soruşturmasını yürüten Şanlıurfa Başsavcılığı’na gönderdi.

 

Belgeler arasında Ankara saldırısının süphelisi Yakup Şahin’in ifadesi de yer aldı.

Suruç saldırganı Alagöz’ün, Ankara saldırısının kuryesi Halil İbrahim Durgun’un evinde bir gece kaldığı saldırı günü Alagöz’ün Durgun tarafından motosikletle Suruç’a gönderildiği bilgisi soruşturma dosyasında yer aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X