Ankara’da bombalı saldırı: 37 ölü

Ankara Kızılay’da, bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği belirtilen saldırıda, ilk belirlemelere göre 37 kişi hayatını kaybetti, 125 kişi de yaralandı.

Ankara’da bombalı saldırı: 37 ölü

Ankara’dan bir patlama haberi daha geldi, Kızılay’daki bombalı saldırıda 37 kişi hayatını kaybetti, 125 kişi de yaralandı. 

Patlama, saat 18.45 sıralarında, Güven Park’ta otobüs duraklarının olduğu bölgede gerçekleşti.

Bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği belirtilen saldırı nedeniyle çok sayıda araç zarar gördü, bir belediye otobüsü de tamamen yandı.

Güvenlik güçleri, ikinci bir bomba olasılığına karşı bölgeyi boşalttı ve güvenlik çemberi oluşturdu. 

Patlamanın nedenine ilişkin resmi açıklamayı, Başbakan Davutoğlu başkanlığında düzenlenen güvenlik zirvesinin ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala’dan geldi.

BAKAN AÇIKLADI: BOMBA YÜKLÜ ARAÇ

Saldırının bomba yüklü araçla gerçekleştirildiğini söyleyen Ala, şunları kaydetti:

“Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da ilgili bakanlar ve güvenlik bürokrasisinin katılımıyla Ankara’daki patlama dolayısıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Otobüs durağında bekleyen sivil vatandaşlarımıza seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla terörsit saldırı düzenlendi. Bu saldırıyı milletçe lanetliyoruz. Bunu yapanların amaçlarına ulaşamayacağını söylüyoruz. Bu millet çok problemlerin üstesinden gelmiştir. Bu saldırılar milletin azim ve kararlılığını ortadan kaldıramayacaktır. 

Ciddi emarelere ulaşıldı. Kesin olarak yapan örgüt sonuçlar tamamen elde edilip soruşturma bu yönüyle tamamlanınca açıklanacaktır. Yarın bu araştırmalar nitecilenir. Kesin kanaate varıldıktan sonra açıklanır. elbette biz terörist saldırılarla şu anda yürüttüğümüz milletin huzuru için ülkemizin birliği için yaptığımız terörle mücadele sekteye uğramayacaktır. Türkiye bu sorunun da üstesinden gelecektir. Terörle mücadelede kararlılığımız bu tür saldırılarla engellenemeyecektir. Bu ülke ayağındaki prangayı etkili bir mücadeleyle ayağından söküp atacaktır.”

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise saldırıda 37 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

YARALILARIN İSİMLERİ LİSTEDE

Patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahelenin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. 

YARALI YAKINLARI HASTANELERE AKIN ETTİ 

Ankara Numune Hastanesi, tedavi gören 37 yaralının ismini hastane girişine astı. Yaralı yakınlarının hastane önündeki endişeli bekleyişi de sürüyor.

Yaralıların bir bölümü Ankara Numune Hastanesi’ne götürüldü. İlk bilgilere göre, 37 yaralı burada tedavi altına alındı. Ayrıca hastane girişine yaralıların listesi asıldı. 

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı, Ankara Kızılay’daki patlamada yaralananların sağlık durumuna ilişkin Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi ALO 184 hattından bilgi alınabileceğini duyurdu.

OLAY YERİNDEKİ ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Olay yeri inceleme ekiplerinin, patlamanın nedenini belirlemek bölgede başlattığı çalışmalar devam ediyor.

Polis ekiplerince olay yeri yakınına yaya ve araç girişine izin verilmezken, bölgeye girmeye çalışan vatandaşlar da uzaklaştırıldı. 

Polis helikopterinin devriye uçuşu yaptığı bölgede, olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Olay sonrası patlama bölgesine yakın birçok iş yerinde maddi hasar oluştu. Bölgedeki, yoğun güvenlik önlemleri sürüyor. 

CENAZELER ADLİ TIP’TA

Saldırıda hayatını kaybedenlerin cenazeleri, kimlik tespiti ve otopsi işlemleri için Keçiören’deki Adli Tıp Kurumu’na getirilmeye başlandı.

Saldırının ardından Keçiören’deki Adli Tıp Kurumu önünde polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Keçiören Belediyesinin çadır kurduğu Adli Tıp Kurumu bahçesinde Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ekipleri de yakınlarını bulmak için gelen vatandaşlara yardımcı olabilmek için hazır bekliyor.

Yakınlarını arayan vatandaşlar da kurum önüne gelmeye başladı.

ERDOĞAN İÇİŞLERİ BAKANI’NDAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da patlamaya ilişkin İçişler Bakanı Efkan Ala’dan bilgi aldı.

SOSYAL MEDYAYA ERİŞİM YASAĞI

Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi, sosyal medyaya erişim yasağı getirdi. Gerekçe olarak sosyal medyada patlama anına ilişkin paylaşılması gösterildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X