Ankara’da liste değerlendirmesi

AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Genel Başkan Yardımcısı Sülemyan Soylu’nun il yönetimi, ilçe başkanları ve belediye başkanlarından aday adayları ile ilgili görüş aldığını söyledi.

Ankara’da liste değerlendirmesi

SEYİT GÜNDOĞAN 

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçe belediye başkanları, parti yöneticileriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Torun, seçim ve kongre sürecini değerlendirdi. 

31 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında aday adaylarının başvurularını tamamlandığını ve 167 kişinin Bursa’dan milletvekili seçilmek için başvurduğunu hatırlatan Torun, “İl yönetimi olarak Ankara’ya giderek Genel Başkan Yardımcımız Süleyman Soylu ile gerekli değerlendirmeleri yaptık. Büyük kongreden sonra raporlarımız üst kurula gidecek ve 18 Eylül’de adaylarımızın isimleri açıklanacak. 

Genel merkezimiz listelerde değişim öngörüyorsa mutlaka değişecektir. Başvuranlar arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik ve eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da yer alıyor. Bakanlarımızın seçildikleri takdirde görev yerlerini genel merkez belirleyecektir. Nereden başvuru yaptığı çok önemli değil” diye konuştu.

12 Eylül’de gerçekleştirilecek olan 5. Olağan Kongre ile de ilgili bilgi veren Torun, “12 Eylül siyasi tarihimiz için önemli bir anlam taşıyor. 5. Olağan Kongremizi bu tarihte yapacağız. Yaşanan acılar 12 Eylül kongresi ile hafızalardan silinecek ve demokrasi kazanacaktır. Bursa teşkilatı olarak Bursa’yı 49 delege ile orada temsil edeceğiz” dedi. 

CEZASIZ KALMAYACAKLAR

Dağlıca’da yaşanan hain terör olayıyla ilgili de konuşan Torun, “Çatışmalara şehit olan, can siperane bir şekilde mücadele eden şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Bu kaos ortamını meydana getirenleri devletimiz cezasız bırakmayacaktır. 1 Kasım seçimlerinde HDP’ye oy veren vatandaşlarımızı bir kez daha düşünmeye davet ediyorum. Biz AK Parti olarak sağduyulu Kürt vatandaşlarımızın istismar edilmesine izin vermeyeceğiz. Her zaman onların yanında olacağız” şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X