Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Ankara’da patlamanın olduğu alanın ismi değişiyor

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, bombalı saldırı sonucu 99 kişinin hayatını kaybettiği Ankara Gar Meydanı’nın ismini ‘Demokrasi Meydanı’ olarak değiştirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, bombalı saldırı sonucu 99 kişinin hayatını

Büyükşehir Belediye Meclisi’ne AK Parti grubunun önerisi olarak gelen başkanlık yazısı ile Gar Meydanı, ‘Demokrasi Meydanı’ oldu. 

CHP grubu meydanın isminin ‘Barış Meydanı’ olmasını istedi. Bu öneri kabul görmeyince ‘Barış ve Demokrasi Meydanı’ önerisinde bulundu. MHP grubu ise isim değişikliğine karşı çıktı, İsimlendirme Komisyonu’nda konunun görüşülmesini istedi. 

Tartışmaların ardından CHP grubunun önerisi oy çokluğuyla reddedildi. AK Parti grubunun önerisi de CHP ve AKP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi. 101 üye Demokrasi Meydanı’na ‘evet’ dedi, 13 üye ise ‘hayır’ dedi.


Avatar Seç KAPAT
Adalet Bakanı Akın Gürlek, yargılamaların daha makul sürede tamamlanması ve
Sıradaki Haber Bakan Gürlek duyurdu: 140 yeni mahkeme kuruldu