Ankara’daki saldırı Mudanya’da protesto edildi

Ankara’da 97 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan terör saldırısı Mudanya’da da protesto edilirken, hayatını kaybedenler arasındaki Ramazan Çalışkan da İnegöl’e bağlı Huzur Mahallesi’nde toprağa verildi.

Ankara’daki saldırı Mudanya’da protesto edildi

ÖMER BİLİK

Ankara’da 97 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırı, Mudanya KESK Bileşlenleri, Alevi Kültür Dernekleri, CHP, HDP, Komünist Parti, Belediye-Sen üyeleri ve Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın katıldığı toplantıda protesto edildi. Belediye önündeki parkta toplanan yaklaşık 100 kişilik topluluk basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı. 

Burada yapılan açıklamada, “Emek, barış ve demokrasi mitingimizi kana bulayanlara sesleniyoruz. Bütün vahşetinize, bütün şiddetinize, bütün katliamlarınıza rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bizi korkutmaya, bizi yıldırmaya, bizi sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz, korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız ve affetmeyeceğiz. Döktüğünüz kanda boğulacaksınız. Üzgünüz, yastayız, isyandayız. Hepimizin başı sağolsun” denildi.

BİR DAHA YAŞANMASIN

Ankara’daki terör saldırısı Mudanya’da ayrıca bir başka programda da kınanırken, Tüm-Bel-Sen ve DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’na bağlı Mudanya Belediyesi çalışanlarının katıldığı bir anma töreni düzenlendi. Törene, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Metin Şen ve Sevinç Şenşekerci, Mudanya Belediye Meclis Üyeleri Ali Polat, Servet Usta, Hüseyin Esen, Erkan Altıntaş, sendika temsilcileri ve belediye çalışanları katıldı.

Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz “Ülkemiz üzerinde oynanan oyunların son bulmasını, bir daha böyle acıların yaşanmamasını canı gönülden istiyorum. Barışın ve kardeşliğin, ülkemizin her köşesinde, her karışında varolması için üzerimize düşeni yapacağız. Ankara’da çok sayıda vatandaşımızın canını kaybettiği bu acıyı yüreğimden hissederken ve yaşarken, bunu yaratanlara, bunu yapanlara, buna sebep olanlara bir kez daha lanetlerimi gönderiyor, şiddetle kınıyorum. Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Alevi’siyle,  Sünni’siyle  bu insanlar bizim ve onlara sahip çıkmalıyız” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X