Ankara’ya Musul tehdidi

Bölgeye tank sevkiyatı ardından Irak’tan Türkiye’ye ikinci uyarı geldi. Irak Başbakanı Abadi, Türkiye’nin Musul’a müdahalesinin ‘ülkeye saldırı’ sayılacağını ve ‘Pervasızca girilirse bedel ödersiniz’ uyarısında bulundu.

Ankara’ya Musul tehdidi

Irak’tan Musul operasyonuyla ilgili olarak, Türkiye’ye peş peşe gelen tehdit içeren açıklamalara bir yenisi daha eklendi.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Türkiye hakkında yaptığı açıklamada bu kez de, ‘Türk Silahlı Kuvvetleri Irak’a pervasızca girdiği takdirde bedelini ödeyecektir’ dedi.

Televizyonda hitap eden İbadi, Türkiye-Irak garasındaki gerginliğe neden olarak da bu defa Türkiye’den çok Irak içindeki grupları suçlayıcı açıklamalar yaptı. İbadi, ‘Bazıları kendilerinin Iraklı olduklarını iddia ediyor ancak Türkleri bize karşı devamlı tahrik ediyorlar ve iki devleti birbirine salmak için gayret gösteriyorlar’ dedi.

BİR TEHDİT DE BAĞDADİ’DEN

Öte yandan Musul’a operasyonunu başladığı 17 Ekim’den bu yana Radikal İslamcı DEAŞ örgütü lideri Ebubekir el Bağdadi ilk kez sesli bir mesaj yayınladı.

Bağdadi, ‘Türkiye ateistlerle işbirliği yapıyor’dedi ve militanlarına saldırı çağrısı yaptı.

DEAŞ’ın yayın organlarında yayınlanan 31 dakikalık ses kaydında ‘Artık nefretinizin ateşini Türk askerlerine boşaltabilirsiniz. Türkiye bugün artık menzilinize girdi, cihadınızın hedeflerinden biri haline geldi. Orayı işgal edin, ve güvenli olduğunu sandığı yerlere korku salın’ denildi.

Bağdadi ayrıca örgütün intihar timlerine de çağrı bulunuyor. ‘İnanmayanların gecesini gündüze çevirin, topraklarında yıkım yaratın, kanlarının nehir gibi akmasını sağlayın’ deniliyor.

Kayıtta, ‘kafir’ tabiri kullanılan Suudi Arabistan’a da saldırı çağrısı var. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X