Ankara’ya önemli konuk

Türkiye, yeni yılın ilk haftasında ABD’den önemli bir konuğu ağırlıyor.

Ankara’ya önemli konuk

Suriye’deki gelişmelerin yanı sıra İran-Suudi Arabistan gerginliği nedeniyle Ortadoğu’da tansiyonun iyice yükseldiği bir dönemde ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph F. Dunford, bugün Ankara’ya geliyor.

Orgeneral Dunford resmi temaslarına ise yarın başlayacak. Genelkurmay Karargahı’nda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’la biraraya gelecek olan Orgeneral Dunford’un, karargahta diğer Türk askeri yetkilileri ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’la da görüşmesi bekleniyor. Dunford’un Türkiye ziyareti sırasında İncirlik’e gitme ihtimalinin de bulunduğu ileri sürüldü.

GÜNDEM YOĞUN

Amerikalı komutanın temaslarında Suriye ve Irak’taki gelişmeler ile IŞİD’le mücadelenin yanısıra İran-Suudi Arabistan gerginliği nedeniyle Ortadoğu’da oluşan kritik ortam ele alınacak. 24 Kasım’da Rusya’ya ait SU 24 tipi savaş uçağının düşürülmesinden sonra başlayan Türkiye-Rusya gerginliğinin ABD liderliğindeki koalisyon gücünün IŞİD’le mücadeleye olumsuz yansımasının da gündeme gelmesi öngörülüyor.

Türkiye’nin başta Başika kampı olmak üzere Irak’taki askeri varlığı nedeniyle Ankara-Bağdat arasında krize neden olan gelişmeler ve Suriye’de Türkiye’nin hassasiyet gösterdiği sınırdaki Azez-Cerablus hattında IŞİD’e yönelik taarruzlarda PYD’nin silahlı gücü YPG’nin Fırat’ın batısına geçme girişimleri de konuşulacak konular arasında yer alıyor. Temaslarda Musul’un IŞİD’ten geri alınması için planlanan askeri harekatın da konuşulması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X