Anlamlı yardım

Bursa Duyum İşitme Engelli Derneği tarafından, ihtiyaç sahiplerine 1 adet akülü, 7 adet manuel sandalye ve 10 adet işitme cihazı hediye edildi. Derneğin ayrıca 2 engelli öğrenciye de burs imkanı sağladığı bildirildi.

Anlamlı yardım

HALİL ÖZÇOBAN

Derneğin geçmiş dönemlerde engelli gençlere meslek edindirme kursları açarak, meslek sahibi olmalarını sağladıklarını belirten Bursa Duyum İşitme Engelli Derneği Başkanı Rahmi Kurtkaya, “Yeni projelerimiz içinde onlarca engelli gencimizin istihdam edileceği çini üretimi ve çini işleme sanatı ile ilgili Avrupa Birliği destekleme projemiz devam ediyor. Bu konuda bin 258 özel şirket ve dernek başvuruda bulundu. Yapılan üç aşama sonunda bizim derneğimiz 150 arasında kaldı. Bu konuda eski Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in bize çok büyük desteği oldu. Kendisine teşekkür ederim” dedi.

Akülü tekerlekli sandalyenin GATA’da tedavi görmekte olan ve taburcu olduğunda bir gaziye verileceğini belirten Kurtkaya, “Derneğimiz işitme engelli üyelerimize desteğini sürdürüyor. Yardım kuruluşlarından ve vatandaşların desteği ile karşılanan 7 adet manuel sandalye, 10 adet işitme cihazı ihtiyaç sahiplerine veriyoruz. Ayrıca dernek olarak iki engelle öğrenciye de burs vermektedir. Yardımsever işadamların, vatandaşların, özel kurumların desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X