Anlaşamadılar

Suudi Dışişleri Bakanı Adil Cübeyir Moskova’da görüştüğü Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile IŞİD’le mücadele konusunda hemfikir olduklarını ancak Esad konusunda aralarında bir fikir ayrılığı olduğunu söyledi.

Anlaşamadılar

Cübeyir, Moskova’da yaptığı açıklamada Suudi Arabistan’ın Suriye konusundaki tavrında bir değişiklik olmadığını ‘Cenevre-1’e dayalı ve Esad’siz bir siyasi çözüm desteklediklerini vurguladı. Suudi yetkili, Suudi Arabistan’ın Esed rejimi ile bir arada olacağı herhangi bir IŞİD’e karşı koalisyonda yer almayacağını da ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise, ‘Cenevre-1’ kararlarının tamamının hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. IŞİD’e karşı ‘genişletilmiş’ koalisyonla ilgili olarak Lavrov, Rusya’nın IŞİD’le savaşmakta olan Suriye ve Irak orduları, Kürt güçleri ve bazı muhalif grupların arasında koordinasyon yürütmek istediğini belirtti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X