‘Anlaşma Türk ekonomisi için güzel haber!’

İran ile varılan nükleer anlaşmanın ardından hükümetten art arda açıklamalar geldi. Maliye Bakanı şimşek “Türk ekonomisi için güzel haber” derken, Enerji Bakanı Yıldız da “İran’da yatırıma dönüşmeyen birçok kalem vardı onların da önü açılmış olacak” diye

‘Anlaşma Türk ekonomisi için güzel haber!’

İran ile varılan nükleer anlaşmanın ardından hükümetten ART arda açıklamalar geldi.

 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede “İran ile varılan nükleer anlaşma Türk ekonomisi için güzel haber. İkili ticari güçlendirmesi muhtemel” dedi.

 

İran’la nükleer anlaşmayı değerlendiren Enerji Bakanı Taner Yıldız ise şunları söyledi: “İran İle nükleer anlaşmayı son derece olumlu bir gelişme olarak  görüyorum nihayetlendiğinde etkisi ortaya çıkacaktır. İran’da yatırıma dönüşmeyen birçok kalem vardı onların da önü açılmış olacak. İran’ın kabiliyetlerini, öncelikle bölge daha sonra da dünya için sunmak dünyadaki petrol fiyatları açısından da son derece önemli olacaktır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X