Anlaşma yok ama doğru istikametteyiz

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, dün Avrupa Birliği (AB) kurumlarının liderleriyle borç ödeme planını görüştü.

Anlaşma yok ama doğru istikametteyiz

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’la bir araya gelen Çipras, basına yaptığı açıklamada, ”Henüz anlaşma yok ama doğru istikametteyiz” dedi. 

Çipras, herkesin kabul edebileceği bir anlaşma için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek ”Amacımız halkımızın egemenliğine ve verdiği açık yetkiye saygı göstermek. Aynı zamanda Avrupa Birliği kurallarına da saygı gösteriyoruz. Daha önce mutabık kalınan bu çerçeveyi parçalamak değil düzeltmek istiyoruz ve bu çerçevede ortaklaşa yaşayabilir bir çözüm bulabiliriz. Henüz anlaşma yok ama yaşayabilir bir anlaşma için doğru istikametteyiz” ifadesini kullandı.

ZENGİNLERE MESAJ

Avrupa Konseyi Başkanı Tusk, Euro Bölgesi’ndeki tüm ülkeler için kabul edilebilir bir anlaşma bulunması gerektiğini ifade ederek, ”Müzakereler zor olacak” dedi. Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz ise ”Geçen yıllarda faturayı sıradan Yunan vatandaşları ödedi. Şimdi paralarını ülke dışına çıkaranların çözüme katkı yapma zamanı” diye konuştu. 

Çipras, Brüksel temaslarının ardından Paris’e geçti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X