‘Anlatacak şeyleri yok’

CHP’nin Seçim İşleri’nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, partisinin Bursa İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Tezcan, evet kampanyası yürütenlerin bu teklifin içeriğinin ne getirdiğini millete anlatmadığını savunarak, “Çünkü anla

‘Anlatacak şeyleri yok’

SEYİT GÜNDOĞAN

 

Anayasa değişiklik teklifinin Türkiye’de demokratik düzeni ortadan kaldırmaya planlayan bir proje olduğunu iddia eden Tezcan, “Bu, Türkiye’nin üniter yapısını parçalamayı ve ülkenin bölünme altyapısını hazırlayan bir projedir. Bu, Türkiye’de tek adam reijmi oluşturmak ve TBMM’yi fiilen yok etme projesidir. Bu, TBMM’yi iki dudağınnı arasından çıkacak çıkacak sözle hiç bir gerekçe göstermeden feshedebilme yetkisi veren v Meclisi kul, bir kişiyi kral yapma projedir. Biz kişinin kim olduğu ile meşgul değiliz. Bu yetki kime verilirse verilsin, bu yetki diktatör yaratır. Millete hayır getirmez. Milletin önüne sundukları 18 maddelik anayasa değiklik teklifinin tamamı ayıplı. Defolu malla miletin karşısın çıktılar. Anlatacakları bir şey olmadığı için iftira ve yalan kampanyasıyla bu süreci tamamlamaya çalışıyorlar ama başaramayacaklar ” diye konuştu.

 

HAYIR YÜZDE 53-60 BANDINDA

 

Devletin bütün imkanlarının evet kampanyaları için seferber edildiğini önö süren Tezcan, “Türkiye’nin bütün bütçesini sokaklara yığsalar. Milyonları harcasalar, devletin bütün imkanlarını kullansalar, Türkiye’deki boya fabriklarındaki boyaların tamamına alıp bütün ülkenin tepesinde gök kubbeye ‘Evet’ yazsalar da millet yine sandıkta hayır diyecek. Anketlerde hayır yüzde 53 ile 60 bandı arasında gidip geliyor” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X