Anne babalara yaz uyarısı

Güneşli yaz günleri ile birlikte özellikle hassas cilde sahip çocuklarda cilt problemlerinde artış meydana geldiğine dikkat çeken Özel Aritmi İnegöl Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Selahattin Saylık, pamuklu giysiler giyilmesi, sık b

Anne babalara yaz uyarısı

Yaz mevsiminde hassas cilde sahip çocuklarda sık ortaya çıkan şikayetlerin başında isilik geldiğine dikkat çeken Dr. Selahattin Saylık, özellikle kaşıntılı ve kabarık bir deri döküntüsü ile kendini belli eden cilt probleminin alınacak bir dizi tedbirlerle ortadan kaldırılabilineceğini açıkladı.  

Saylık, “İsilik, ter bezlerinin tıkanıklığı sonucu oluşur. Ortam ne kadar nemliyse, belirtiler de o kadar ağırdır. Kaşıntı sonucu deride açılmalar olursa, ikincil enfeksiyonlar gelişebilir. Pamuklu giysiler giyilmesi, sık banyo yapılması ve derinin mümkün olduğunca havalandırılması gerekir. Ağır olgularda doktor tavsiyesine göre ilaç da kullanılabilir“ dedi.

Doktor Saylık’ın üzerinde durduğu bir başka konu ise güneş ışınlarından kaynaklanan sorunlar. Güneş ışınlarının direkt etkisi ile oluşan yanıklar güneş ışınları hafif ve orta derecede yanıklara neden olabileceği gibi, güneş ışınlarına aşırı maruz kalma ve ortaya çıkan bu zedelenmeler, ileri dönemde cilt kanseri için risk oluşturduğunu vurgulayan çeken Saylık,  ebeveynleri uyardı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X