Anne otelinden 5200 kişi yararlandı

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan ‘anne oteli’ uygulamasından iki yılda Bursa’da 5 bin 200 anne yararlandı. Anne otelinden, doğum yapan ya da yaptıktan sonraki süreçte bebeği hastanede tedavi amaçlı kalan anneler yararlanıyor.

Anne otelinden 5200 kişi yararlandı

Sağlık Bakanlığı’nın anne oteli uygulaması ile ulaşım sağlanmasında güçlük çekilen iklim ve doğa koşullarına sahip bölgelerde yaşayan anne adayları ile riskli hamileler tespit edilerek planlanan merkezlere nakledilirken, doğum sonrası sağlığına kavuşan anne ve bebeği evlerine gönderiliyor.

Bursa Kamu Hastaneler Birliği’ne bağlı sağlık tesislerinde anne otelinden doğum yapan ya da yaptıktan sonraki süreçte bebeği hastanede tedavi amaçlı kalan anneler yararlanırken, anneler uygulamadan memnun.

MİSAFİR EDİLİYOR…

2015 yılından bu yana faaliyet gösteren ve bin 628 annenin yaralandığı İnegöl Devlet Hastanesi Anne Oteli uygulaması ile ilgili bilgi veren Yeni Doğan Yoğun Bakım sorumlu hemşiresi Hatice Akbulut, ‘Uzak yerlerden gelen annelerimizin doğum tarihleri yaklaştığında ya da doğumdan sonraki süreçte hastaneden taburcu olamayan bebeklerimiz için de annenin hastanede kalması gerekebiliyor. Bu gibi durumlarda anneyi hastanemizde misafir ediyoruz’ dedi.

İkiz bebekleri yoğun bakımda tedavi olan Muazzez Duran da burada tüm hizmetlerden ücretsiz yararlandıklarını kaydetti. Duran ‘Aslında eve gidip gelebilirdim, ama benim için çok zor olacaktı. O yüzden kalmayı tercih ettim. İkisi de buradaydı çünkü. Burası olmasaydı illa gidip gelecektim, daha da zorlanacaktım diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X