Anne sütüne 2 yaşına kadar devam edilmeli

Anne sütünün bebek için altın standart, en iyi besin kaynağı olduğu bilimsel topluluklar tarafından kabul edildiğini belirten uzmanlar, ayrıca bebek için sağlık, hastalıklara karşı bağışıklık, gelişimsel, psikolojik, sosyal ve ekonomik pek çok yararı oldu

Anne sütüne 2 yaşına kadar devam edilmeli

Bebeklerin ilk altı ayında tıbbi bir gerekçe olmadıkça su dahi verilmeden anne sütü ile beslenmesi gerektiğini belirten VM Medical Park Bursa Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Yrd. Doç. Dr. Nureddin Vurgun, altı aydan sonra da uygun ek besinlerin verilmesi ile birlikte en az 2 yaşına kadar anne sütüne devam edilmesi gerektiğini söyledi. Vurgun, “Anne sütü ile beslenme bebeklerin fiziksel gelişimini olumlu yönde etkilemektedir. Anne sütü çocukluk çağında ve erişkin dönemde obezite gelişiminden korur. Çocuklar 2 yaşındayken yetişkin ağırlığının yüzde 18’ine ulaşmışken, beyinleri ise yetişkin ağırlığının yüzde 80’ine ulaşmış olur. Dolayısıyla bu hızlı büyümenin desteklenmesi için beslenme çok önemlidir. İlk 6 ay boyunca anne sütü bebeğin beyin gelişimi için gerekli tüm besinsel ögeleri içerisinde bulundurur” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X