Anne ve abla cinayeti davasında karar verildi

Adana’da, geçen yıl annesini ve kız kardeşini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Anne ve abla cinayeti davasında karar verildi

Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi!ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Abdullah Budak (21), öldürülen Semire Balık’ın annesi Lema, ağabeyleri Ekrem ve Mustafa Balık ile avukatları katıldı. Tutuksuz sanık İbrahim Öztürk ile hakkında yakalama kararı bulunan Hüseyin Budak ise duruşmaya gelmedi.

 

Mahkeme başkanı, davayla ilgili kararın verileceğini belirterek, taraflara son sözlerini sordu.

 

Balık’ın annesi Lema Balık, kızını ve torununu ölüme, sanık Abdullah Budak’ın götürdüğünü iddia ederek, şunları söyledi:

 

“Hüseyin Budak, oğlu Abdullah ile bir olup kızım ile torunumu öldürüp, bir hayvan gibi otoyol kenarına cesetlerini attılar. Üzerlerindeki her şeyi almışlar. Sadece başının altına ayakkabılarını koymuşlar. Abdullah niye inkar ediyor? Hüseyin kızımdan hem boşandı hem de öldürdü. Bir de öldürdükleri kızımın namusuna iftira atıyorlar. Abdullah teslim olmadı. Eşini götürmek için geldiğinde polisler yakaladı.”

 

Ekrem Balık da “Sanık yeğenim, canım, kanımdır. Ne diyebilirim?” dedi. Mustafa Balık ise sanıkların en ağır cezayla cezalandırılmasını istedi.

“Ben, annem ile ablamı öldürmedim”

 

Sanık Abdullah Budak ise hakkındaki suçlamayı kabul etmedi.

 

Kız kardeşi Sibel’in evine gittiğini belirten Budak, şöyle konuştu:

 

“Sibel, babamın, annem ve ablamı alıp götürdüğünü söyledi. Yardım istemek için aile dostumuz İbrahim’in yanına gittim. Babam oradaydı, arabanın lastiğini değiştiriyordu. Annem ve ablamı sordum. Önce cevap vermek istemedi. Israr edince, ‘Herkes layığını buldu’ dedi. Başka bir şey demedi. Ancak, ben ablam ve anneme bir şey yaptığını anladım. Babam, İbrahim’den, beni ve kardeşlerimi Şanlıurfa’ya götürmesini istemiş. Biz Şanlıurfa’ya gittik. Ben o günden sonra babamı bir daha görmedim. Televizyondan annem ve ablamın öldürüldüğünü, benim de failler arasında olduğumu öğrenince geri dönmek istemedim. Ben, annem ile ablamı öldürmedim.”

 

Mahkeme heyeti, duruşma savcısının beraatini istediği Budak’ı anne ve ablasını tasarlayarak öldürmek suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum etti.

“​Adalet varmış”

 

İbrahim Öztürk’e ise “Suçluyu kayırma” suçundan 4 yıl hapis cezası verilirken, firarda olan Hüseyin Budak’ın dosyası ise ayrıldı.

 

Kızı ile torunu öldürülen Lema Balık, beraberindeki Kadın Cinayetlerini Durdurma Platformu üyeleriyle adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, adaletin yerini bulduğunu belirterek, “Adalet varmış. İnşallah Hüseyin de yakalanır oğlu gibi 2 kez ağırlaştırılmış müebbete çarptırılır.” dedi.

 

Semire Balık ve kızı Ayşe Işık, 16 Mart 2015’te Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu Karaisalı kavşağı yakınlarında, yol kenarında tabancayla öldürülmüş halde bulunmuştu. Anne ile kızını, mal paylaşımı yüzünden eski eşi Hüseyin Budak ile oğlu Abdullah Budak’ın tabancayla öldürdüğü, kendilerine İbrahim Öztürk’ün yardımcı olduğu iddia edilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X