Anne ve babalar dikkat

Yeşim Tekstil Kadın ve Çocuk Kulübü’nün, Uludağ Soroptimist Kulübü ile birlikte hayata geçirdiği ‘Kelebeğin Dünyası’ projesi çerçevesinde Yeşim Tekstil Pozitif Düşünce Kulübü davetiyle Yeşimlilerle biraraya gelen Mega Hafıza Bursa Temsilcisi Özgür Cihan B

Anne ve babalar dikkat

Çalışanlar tarafından büyük ilgiyle izlenen söyleşide Berk, konuşmasına şu sözlerle başladı: “Ebeveynler gerek zaman darlığından oyalanmaları için, gerekse ödüllendirme mekanizması olarak çocukları bilgisayar, laptop, tablet ve akıllı telefonlar ile baş başa bırakabiliyorlar. Unutulmamalıdır ki, “akıllı ve her şeyi bizim yerimize yapan” bu cihazlar ile önce yazı yazmayı, sonra okumayı ve en son düşünmeyi unutmaya yüz tutacağız. Bu yüzden bu cihazların ebeveynlerce kullanımı azaltılmalı ve sistematiğe oturtulmalıdır.”

Berk, çocuklarda konsantrasyon eksikliği ve dikkat dağınıklığı konusundaki düşüncelerini ise şu sözlerle ifade etti:

“Çocuğunuzda ileri derecede dikkat dağınıklığı ve konsantre olamama hali söz konusu olduğunu düşünüyorsanız, “bio-ritmik largo” müzikleri içeren setler ve eserler işinizi büyük ölçüde kolaylaştıracaktır. Her kişinin bir beden ritmi vardır ve bu beden ritminin doğru çalıştığı bir de beyin frekansı bulunur. Doğru frekansı yakalayan kişi, konsantrasyonda ciddi olarak iyileşme görür ve “stressiz öğrenme hali” denen dikkatli ve konsantre öğrenme metotlarını keşfeder.” 

Yaklaşık 2 saat aralıksız televizyon izleyen bir çocuğun beyin gelişiminin 1 hafta geriye gittiğinin bilimsel olarak kanıtlandığının altını çizen Berk, çocuklar eğer televizyon izleyeceklerse de, beyin gelişimi için belgeseller tercih edilmelidir.” dedi. Zeka geliştirici oyunların ebeveynler tarafından çocuklara mutlaka önerilmesi gerektiğinin altını da çizen Berk, özellikle satranç, puzzle, sudoku gibi bulmacaların ve oyunların çocukların zeka gelişimine katkısı olduğunun altını çizdi.

Söyleşi sonunda Özgür Cihan Berk’e Yeşim Tekstil Pozitif Düşünce Kulübü liderleri Nevin Topçu ve İclan Molla tarafından bir teşekkür plakedi de takdim edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X