Anne ve babasını arıyordu, 19 kardeşinin olduğunu öğrendi

Araştırmacı gazeteci Müge Anlı, mucize bir kavuşmaya daha imza attı. Ablasıyla birlikte 33 yıl önce cami avlusuna terk edilen ardındanAlmanya’ya evlatlık verilen Alexander Schlienbecker, 19 kardeşli Mardinli ailesiyle buluştu. Anne baba hasreti çekerken kalabalık bir aileye ve gerçekadına kavuşan Vedat Yaman, ne şaşkınlığını ne de mutluluğunu gizleyebildi.

Anne ve babasını arıyordu, 19 kardeşinin olduğunu öğrendi

Kendisinden iki yaş büyük ablası Hülya ile birlikte 20 Mayıs 1988’de İzmir Karşıyaka’da cami önüne bırakıldıklarını belirten Vedat Alexander Schlienbecker, annesi ve babasını bulmak için Müge Anlı ile Tatlı Sert’e başvurdu.

İzmir’de ekonomik sıkıntılarından dolayı terk edildiklerini belirten bir notla bulunan iki kardeş, 14 Mayıs 1988’de Alman bir çift tarafından evlatlık alındı.

Tam 19 kardeşi olduğu ortaya çıkan Alexander Schlienbecker’in babası ve ailesi Ankara’dan; annesi ve ailesi ise İzmir’den geldi.

GÖZLERİNE İNANAMADI

Tüm çocukluğunu anne ve babasından farklı olduğunu hissederek geçiren Vedat Alexander Schlıenbecker’in 33 yıllık aile hasreti, kalabalık aile tablosu ile  tamamlandı. Annesi, babası ve kardeşleriyle buluşan Alexander Schlienbecker, kendisini kucaklamak için gelen ailesiyle duygusal anlar yaşadı.

Anne ve babasını arıyordu, 19 kardeşinin olduğunu öğrendi

İlk olarak 4 aylık kardeşi Meryem Yaman ile kavuşan Vedat Alexander, hemen ardından kardeşleri, babası ve annesiyle kavuştu.

“DIŞARIDA DOLAŞAN BİR CANAVARDIM”

Yaşadığı karmakarışık duygular içerisinde ne diyeceğini bilemeyen Vedat Alexander, “Bu zamana kadar bir şekilde hayatta kalmaya çalıştım. Sana ihtiyacım olsa da seni anlıyordum. Benim de 4 çocuğum var. Ben de onlar büyürken yanında değildim. Ben dışarıda dolaşan bir canavardım” dedi.

Anne ve babasını arıyordu, 19 kardeşinin olduğunu öğrendi

“BENİM ÇOCUKLARIM AÇTI”

Oğlunu ve kızını bırakmak zorunda olduğunu anlatan anne Fatma Korhan ise yaşadığı çaresizliği anlattı. Korhan, “11 çocuğuma bakmış 2 çocuğuma bakamadı. Benim  suçum ne? Bir odalı, çatısı yağmur alan evde bir kuru ekmek veriyorlardı. Benim  çocuklarım açtı” diyerek stüdyodaki eski kocasına sitem etti.

Anne ve babasını arıyordu, 19 kardeşinin olduğunu öğrendi

BU TOPLUMUN KADINLAR ÜZERİNDEKİ ACIMASIZLIĞI

Araştırmacı gazeteci Müge Anlı,  “Hiç kimse çocuğunu bile  isteye bırakmaz. Ben bu coğrafyadaki kadınların dramına çok üzülüyorum. Bu  erkek egemen toplumun kadınlar üzerindeki acımazsızlığı. Bu acımasızlığın çaresizliğin parçası olmamak için paranızı kazanacaksınız. Yine ikinci sınıf insan  olmaktan kurtulamayacaksınız ama ayaklarınızın üzerinde durabileceksiniz” diyerek tüm kadınlara seslendi.

Anne ve babasını arıyordu, 19 kardeşinin olduğunu öğrendi

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X