Anne ve bebeğe ilk duygusal destek

Her yıl anne sütünün önemini vurgulamak amacıyla 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Emzirme Haftası kapsamında bir etkinlik de Özel Aritmi İnegöl Hastanesi tarafından gerçekleştirildi. Hastanenin çeşitli katlarına kurulan stantlarda, anne ve anne adayla

Anne ve bebeğe ilk duygusal destek

Bebek hemşiresi Meltem Güneş Ulaşer eşliğinde gerçekleştirilen bilgilendirmede, aynı zamanda Özel Aritmi İnegöl Hastanesi’ne başvuran hamileliklerinde 32. haftadan sonra emzirme eğitimleri düzenlenmekte. Çalışmalar kapsamında,doğum yapan annelerde bebekle anne kavuştuktan sonra ilk 24 saat bebek hemşiresi tarafından anneye uygulamalı eğitimler verilerek , anne sütü ve emzirmenin önemini vurguladı.

Anne sütünün içeriğinde bebek için gerekli olan bütün proteinler, vitaminler, yağlar ve ilaç etkisi gösteren antikorların mevcutluğuna dikkat çeken Özel Aritmi İnegöl Hastanesi Bebek Hemşiresi Meltem Güneş Ulaşer, anne sütünün sadece fiziksel olarak değil aynı zamanda duygusal olarak da etkisi kanıtlandığını ve bu duygusal etki hem anne hem de bebek için önemli olduğuna dikkat çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X