Annelere bebek bakım kabini

Türkiye’nin farklı şehirlerinde hayata geçirilen ve annelere büyük kolaylık sağlayan bebek bakım ve emzirme kabini uygulamasına İnegöl’de de başlanıyor.

Annelere bebek bakım kabini

SADULLAH ORGAN

 

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, uygulamanın 8 Mart tarihinde başlayacağını ve kabinlerin kullanımı için kartlı sistemin uygulanacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle ilçeye kazandırılan bebek bakım kabinlerinin çarşı merkezine ve heykel önüne yerleştirildiğini belirten Taban, bebekleriyle birlikte çarşıya çıkan annelerin, bebeklerini emzirmek ve gerekli bakımlarını yapmak için yer aramak zorunda kalmayacağını kaydetti. Kabinin içinde bebek emzirme koltuğu, bez değiştirme masası gibi annelerin işini kolaylaştıracak donanımlar bulunduğunu belirten Alper Taban, “Kabine giriş için annelerimize özel bir kart hazırlayacağız. Bu kartın geçerlilik süresi çocuğun doğumundan itibaren 2 yıl olacak. Bebek bakım kabini sabah başlayarak gece 24.00’e kadar hizmet verecek. Anne ve çocuk içeriye girdikten sonra kapı otomatik olarak kapanacak. Kabinin ortalama kullanım süresi 15 dakikadır. 15 dakikadan sonra kabine başka bir kullanıcı da girebilecek” dedi.

Başka biri tarafından kullanılan kartların tespit edildiğinde iptal edileceğini belirten Başkan Yardımcısı Alper Taban, annelerin sahip olacağı bu kartların Türkiye’deki tüm bebek bakım ve emzirme kabinlerinde kullanılabileceğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X