Annesinin cesediyle 25 gün aynı odada yaşadı

Bursa’da mahallelinin uzun zamandır komşularına ulaşamadıkları ihbarını değerlendiren polis ekipleri girdikleri evde bir kişinin 25 gün önce annesinin cansız bedeni ile yan yana yaşadığını öğrendi.

Annesinin cesediyle 25 gün aynı odada yaşadı

Hakan Gönül / OLAY

Olay, Bursa’nın Teferrüç Mahallesi’nde akşam saatlerinde yaşandı.

Uzun süredir haber alınamayan müstakil evde yaşayan anne ve kızın öldüğünden şüphelenen komşuları 155 ‘i arayarak ihbarda bulundu.

Olay yerine gelen ekipler, uzun süre kapıyı çaldı. Anne ve kızından ses gelmemesi sonucu çilingir vasıtasıyla kapılar açılınca korkunç tablo ortaya çıktı.

Karşısında polis ekiplerini görüp tedirgin olan Dilek Toktaşlı (51) olay yerinden kaçmaya çalıştı. Ekiplerin müdahalesi ile sakinleştirilen Toktaşlı, kapıyı kırdığı için çilingir ve polis ekiplerine tepki gösterdi.

İçeri giren polis ekipleri Hanife Toktaşlı’nın (87) çürümüş cesediyle karşılaştı. Polis ekiplerine ifade veren Dilek Toktaşlı, ”Ölen ölür,kalan kalır.Siz önce benim kırdığınız kapımı yapın bu soğukta ben dışarıda mı kalacağım.Hepinizden şikayetçi olacağım.Benim annem hasta,ölmedi. Birşeyi olsa bana söylerdi.” diyerek kendini savundu.  

İfade sonucunda donup kalan polis ekipleri, olay yeri inceleme ekiplerini çağırdı.

Olay yeri inceleme ekipleri ve savcılık yaptığı incelemelerde Hanife Toktaşın, 25 gün önce hayatını kaybettiğini belirledi. Maktülenin cesedi incelemelerin ardından Bursa Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Öte yandan, mahalleli  Hanife Toktaş’ı  yaklaşık 25 gündür görmediğini söyledi.

ANNESİNE DAHA ÖNCE ŞİDDET UYGULUYORMUŞ

Komşuları olay yerinde verdikleri ifadelerinde yatalak olan maktüle,Hanife Toktaşlı ve kızı Dilek Toktaşlı, ”Sürekli tartışdıkları ve kızının annesine daha öncelerden de şiddet uyguladığını ve kapıları kitleyip açmadığını” belirtti.

Bir diğer bilgide ise geçimlerini komşularının yardımı ile sürdürdükleri öğrenildi. Bir ay önce annesini tartaklayarak döven ve kapıları kitleyip açmayan kızı olay yerine gelen polis ve itfaiye ekiplerinin camın korkuluk demirlerini keserek içeri girmesi sonucu  kurtardığı öğrenildi.

Polis olay ilgili soruşturma başlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X